A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ЗВЕРНЕННЯ ДО МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ

Дата: 12.04.2021 10:23
Кількість переглядів: 499

Фото без опису

Навесні на території нашої громади все більше відчутний дим від паління минулорічної трави та чагарників. Екологи застерігають: це має дуже серйозні наслідки і для здоров'я людей, і для природи. Зокрема, призводить до масштабних пожеж.  На жаль, часто люди ігнорують заклики не палити траву, навіть знаючи про шкоду від цього процесу.

З 1 по 12 квітня  Городенківській ТГ виникло 10 пожеж. В результаті пожеж ніхто з громадян не постраждав, але гинуть тварини.

Спалювання сухого листя і трави – ЗАБОРОНЕНО законом, в разі його порушення передбачена адміністративна, а в деяких випадках кримінальна відповідальність.

 Законом України забороняється випалювати траву з порушенням встановленого порядку, сухої рослинності у прибережних смугах, вздовж річок, навколо водойм.

За знищення або пошкодження рослинності зловмиснику загрожує штраф розміром від 3060 до 6120 гривень, а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень. За ті самі дії, вчинені на території заповідників, паліям загрожуватиме штраф у розмірі від 6120 до 12 240 гривень.

Шановні громадяни! Не провокуйте пожежі на відкритих територіях та дотримуйтесь елементарних правил безпеки. Якщо ви помітили займання в лісах, посадках та на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номерами «101».

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень