A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Городенківщина відзначила 115 річницю від дня народження Романа Шухевича

Дата: 30.06.2022 16:55
Кількість переглядів: 402

Фото без опису
   Сьогодні на Городенківщині вшанували дві величні дати – 115-ту річницю від дня народження Романа Шухевича та  81-у річницю проголошення Акту відновлення Української Держави ???????? .
   У його родинному селі Тишківці, відзначили 115 річницю від дня народження головнокомандувача УПА та генерал-хорунжого.
    Біля пам'ятника Борцю за Незалежність відбулася поминальна панахида, яку очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. У спільній молитві присутні схилили голови перед пам'яттю усіх українських героїв, які боролися за Незалежність України, за Героїв сьогоднішньої російсько-української війни з московською ордою. Молилися і просили Господа про перемогу над тисячолітнім московським ворогом, за військових Збройних сил України та мир на нашій українській землі.
    З вітальним словом виступили міський голова Богдан Кобилянський, голова військово-цивільної адміністрації Любомир Глушков, начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак, начальник I відділу Коломийського РТЦК та СП підполковник Роман Монастирецький, депутат міської ради Роман Неміш.
    Після урочистого віча гості заходу відвідали місцевий музей національно-визвольної боротьби та музей-садибу родини Шухевичів, де відбулася наукова академія за участю науковців Прикарпатського та Чернівецького національних університетів.
   Біля підніжжя пам'ятника Романові Шухевичу відбулася присяга молодого покоління братства ОУН УПА.
Відбулися в Тишківцях і футбольний  турнір серед учнівської молоді, проводився й благодійний збір коштів на підтримку військових ЗСУ ????????????????????????

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень