A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Шановна Городенківська громадо!

Дата: 29.01.2021 08:31
Кількість переглядів: 508

Цього року виповнюється 103- річниця з тих подій, коли  біля станції Крути кілька сотень київських студентів та гімназистів вступили у нерівний бій з чотирьохтисячною більшовицькою армією. Подвиг Героїв Крут, що своєю кров’ю окропили землю в боротьбі за волю України навічно залишиться символом національної честі та гідності.

І якщо ще донедавна спогад про них і вшанування їхньої пам’яті було для нас даниною історії, то сьогодні битва під Крутами – непересічна історична подія, приклад для сучасного покоління, яке відстоює незалежність Української держави у бойових діях на Сході нашої країни. А ще – привід переосмислити історичні події та зробити висновки сьогодні.

Нині на сході України триває війна, яка забирає життя патріотів, таких же юних хлопців, як і тих, які в 1918 році боролися за майбутнє нашої країни. Схиляємо голови перед тими, хто захищав державні цінності сто років тому, і вклоняємося Героям сьогодення – Героям Небесної Сотні, котрі змінили хід історії України, Героям АТО, які виборюють незалежність України на сході.

Подвиги молодих хлопців, справжніх патріотів України – це не просто наша історія, це – приклад для кожного, хто серцем вірний своїй Батьківщині та гідно захищає її територію від ворожого вторгнення.

 

З повагою

Голова міської ради                                                                                                   Богдан Кобилянський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень