A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Городенківщина вшанувала Героїв Небесної Сотні

Дата: 19.02.2021 15:29
Кількість переглядів: 490

Сьогодні біля пам’ятника Героям Небесної Сотні відбулося віче-реквієм з увічнення пам’яті і подвигу учасників Революції гідності.  Вшанування розпочалося з Державного Гімну України та поминальної панахиди, яку провели отці-декани Богдан Мороз та Ігор Левицький.

Перед присутніми виступив міський голова Богдан Кобилянський, який зазначив: «Трагічні події 18-20 лютого 2014 року сьогодні зібрали нас, щоб у скорботі схилити голови перед пам’яттю людей, яких було вбито у мирний час і водночас голосно заявити про тверду віру і впевненість в перемозі ідеалів Майдану.

Городенківська земля поклала на алтар Свободи і Гідності життя Героя Небесної Сотні – Сергія Дідича. Ми пишаємося безстрашним сотником і свято бережемо пам'ять про нього. Естафету боротьби за ідеали Майдану за незалежність і територіальну цілісність України навічно прийняли Андрій Галай, Степан Стефурак, Василь Білик, Юрій Дутчак, Володимир Дзундза, Тарас Кубійович.

Революція Гідності і Свободи в Україні не завершилась, вона триває.

Герої не вмирають допоки ми завершуємо розпочате ними. Вічна пам'ять про Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули на Сході України навічно збережеться в наших серцях».

Аматори районного палацу культури  вшанували своїми творами подвиг Героїв Майдану.

По  завершенні відбулося покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні  та до  пам’ятної дошки  Герою України – Сергію Дідичу.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень