A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Шановна Городенківська громадо!

Дата: 26.04.2021 00:32
Кількість переглядів: 637

      Фото без опису

  Тридцять п’ять  років відділяє нас від Чорнобильської катастрофи – найбільшої та найжахливішої за всю історію людства техногенної аварії.

         Страшний чорнобильський смерч увірвався в життя українців у ніч на 26 квітня 1986 року зло і підступно. Своїм чорним крилом він воднораз накрив сотні сіл та містечок, завдавши невимовних фізичних та морально-психологічних страждань мільйонам людей. Погіршення стану здоров’я населення і, особливо, дітей, зростання числа смертей через отруєння радіонуклідами, втрата рідних домівок, нажитого майна, порушення звичного ритму життя – ось далеко не весь перелік гірких наслідків тієї катастрофи століття.

         Серед сотень тисяч українців, хто, не шкодуючи власного життя та здоров’я, боровся зі страшним лихом, хто допомагав мирному населенню вистояти, вижити, переселитися в „чисту зону”, відроджувати обпалену радіацією землю були й наші земляки. Факти свідчать, що виконували вони покладену на них святу місію з честю та гідністю. Високий професіоналізм, справжній героїзм, мужність та самовідданість під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС продемонструвало багато жителів громади.

         Низький уклін і довічна вдячність рятівникам! Пом’янемо тих, хто через хвороби, спричинені Чорнобилем, відійшов у вічність. Схилімо голови в глибокій жалобі й запалімо свічі пам‘яті.

         Всім – потерпілим від страшної катастрофи й тим, які народилися вже після неї – в ім’я продовження життя на Землі бажаю доброго здоров’я, міцності духу, сімейного благополуччя, оптимізму та впевненості в завтрашньому дні.

 

З повагою,

 

Міський голова                                                          Богдан Кобилянський


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень