Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Шановна Городенківська громадо!

Дата: 08.05.2021 09:00
Кількість переглядів: 596

Фото без опису

    Сьогодні ми усвідомлюємо, що Друга світова війна, яка розпочалася внаслідок домовленостей націонал-соціалістичного (нацистського) режиму Німеччини та сталінського режиму, стала найбільшою трагедією людства XX століття, яким вчинено численні злочини проти людства та людяності, воєнні злочини та злочини геноциду,  внаслідок чого  Україні та Українському народові було завдано величезних втрат.

    Втрати України у Другій світовій війні є одними з найбільших серед країн, що постраждали від нацизму. Історики досі не мають одностайної думки щодо цього, однак йдеться щонайменше про 5 млн. безпосередньо убитих українців та ще більше депортованих, репресованих, евакуйованих, загиблих від голоду і холоду наших співвітчизників. Тоді загинув кожен п’ятий українець – коричнева чума не оминула практично жодної української родини. Однак, незважаючи на масштаби нацистської навали, український народ зумів вистояти у боротьбі за право на існування.

    У цей день ми вшановуємо пам’ять усіх, хто наближав перемогу над нацизмом.  Ми глибоко сумуємо за кожним загиблим українцем на фронтах Другої світової війни та кожною жертвою, знищеною нацизмом. Пам’ять про них завжди житиме у наших серцях та слугуватиме запорукою того, що подібне більше ніколи не повториться у світовій історії.

   Ми пам’ятаємо!

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень