A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Громадські слухання із питань функціонування освітньої галузі «Освіта Городенківщини:реалії та виклики»

Дата: 18.06.2021 16:27
Кількість переглядів: 444

Сьогодні, 18 червня, пройшли актуальні не тільки для Городенківщини,але й для всієї країни громадські слухання із питань функціонування освітньої галузі «Освіта Городенківщини:реалії та виклики», де були присутні керівники, експерти, представники місцевого самоврядування.

  • Основну увагу було зосереджено на питаннях освітньої реформи, децентралізації в освіті, процесах оптимізації мережі шкіл, партнерства влади та громади, кращих практик управління освітою в ТГ, напрацьованих в Україні в процесі адміністративного та освітнього реформування.
  • Міський голова — Богдан Кобилянський висловив свою точку зору з приводу обговорюваної теми.
  • Виклики та реалії функціонування освітньої галузі сьогодення проаналізувала — Світлана Івасюк, начальник відділу освіти.
  • Марія Баран,регіональний експерт швейцарсько-український проєкт DECIDE - «Децентралізація для розвитку демократичної освіти» продовжила аналіз функціонування освітніх закладів та акцентувала увагу,що об’єднана громада повинна утримувати самостійно заклади освіти, культури, медицини, апарат ради об’єднаної громади. Тому коштами треба розпоряджатися раціонально.
  • Доповідачі громадських слухань звернули увагу на те, що однією з головних проблем розвитку освіти є розширена мережа освітніх закладів,надмірні витрати на утримання унеможливлюють реінвестування коштів громад у розвиток шкіл, що забезпечують більш високу якість освітніх послуг і, як результат – кращі знання учнів.
  • Серед причин учасники громадських слухань називали певні особливості регіону: менталітет населення, погана якість доріг тощо.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень