A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Оголошення!

Дата: 13.08.2021 15:29
Кількість переглядів: 501

Фото без опису

Власникам сертифікатів на земельні паї необхідно оформити земельні ділянки у власність до 1 січня 2025 року. В іншому випадку земля перейде у власність територіальної громади.

У разі, якщо до 1 січня 2025 року власник не витребуваної земельної частки (паю) або його спадкоємець не оформив право власності на земельну ділянку, він вважається таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. Така земля переходить у комунальну власність територіальної громади на території якої вона розташована.

Для оформлення права власності на земельну ділянку (пай), необхідно здійснити такі дії:

  • звернутися до відповідної селищної, міської ради із письмовим клопотанням про надання дозволу на розробку документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). До заяви необхідно додати: копію сертифікату на земельну частку (пай), свідоцтва про право на спадщину, чи рішення суду (для спадкоємців) а також графічні матеріали із зазначенням місця розташування земельних ділянок.
  • після отримання рішення селищної, міської ради необхідно звернутися до землевпорядної організації та укласти договір на розробку документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості).
  • за результатами розробки вказаної документації потрібно зареєструвати земельну ділянку в Державному земельному кадастрі (ДЗК) з присвоєнням їй кадастрового номеру. За результатами реєстрації видається Витяг з Державного земельного кадастру.
  • після того, як ви отримали Витяг з Державного земельного кадастру, вам необхідно звернутися до відповідної селищної, міської ради для затвердження документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) та надання земельної ділянки у власність;
  • із рішенням про затвердження документації із землеустрою необхідно звернутись до державного реєстратора та здійснити реєстрацію права власності на земельну ділянку. За результатами реєстрації отримати Витяг про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, а саме земельну ділянку (пай).

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень