A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Розяснення щодо призначення житлової субсидії

Дата: 25.11.2021 16:21
Кількість переглядів: 373

Урядом внесено зміни до деяких постанов Кабінету Міністрів України

Постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2021 № 1184 (далі - Постанова) щодо внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України передбачено можливість призначати житлову субсидію у наступних випадках:

-якщо у власності особи є саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше 5 років;

-якщо у працездатної особи відсутні доходи у зв'язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку;

-у разі, якщо особа придбала квартиру (будинок), але кошти на цю купівлю виділено з державного чи місцевого бюджету.

Крім того, при визначенні права осіб на отримання житлових субсидій тепер не враховуються житлові приміщення, які перебувають у їхній власності, що розташовані у селищах міського типу або на які оформлено заповіт.

Також Постановою врегульовано питання призначення житлової субсидії домогосподарству без врахування окремих осіб з числа зареєстрованих, які не проживають за місцем реєстрації і мають у власності нові транспортні засоби, депозитні рахунки, здійснили дорогі покупки тощо.

Змінами визначено, що окремі аспекти майнового і матеріального стану цих осіб не є перешкодою для виключення їх зі складу домогосподарства і вони не впливають на право домогосподарства отримувати житлову субсидію. У випадку відсутності документів, що підтверджують непроживання особи за місцем реєстрації, склад домогосподарства встановлюється на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, який складається посадовою особою виконавчого органу селищної, сільської або міської ради.

Водночас, з листопада 2021 року житлова субсидія не призначається особам, у яких є облігації внутрішньої державної позики на суму більше 100 тис. гривень.

Крім того, збільшено з 20-ти до 40-а неоподатковуваних мінімумів доходів громадян розмір простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, неперевищення якого дає право на отримання житлової субсидії.

Також внесено зміни, відповідно до яких не враховуються до доходу: суми, які виплачуються з державного чи місцевого бюджету на придбання житла; кошти, отримані від продажу житла, що було єдиним у власності особи, яка протягом шести місяців після продажу купила інше житло.

Одночасно інформуємо, що визначено процедуру отримання залишків коштів, що обліковувалися станом на 1 червня на рахунку Мінсоцполітики в АТ ,,Ощадбанк" за обліковим записом пільговика, який помер після цієї дати і не встиг їх отримати.

Тепер ці кошти можуть бути отримані членом сім'ї пільговика, на кого поширювалися пільги, у разі його звернення до кінця бюджетного року. Також викладено в новій редакції форму декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень