A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

«План формування спроможної освітньої мережі Городенківської міської ради»

Дата: 10.12.2021 08:56
Кількість переглядів: 517

    Фото без опису

  Сьогодні, 09 грудня, пройшли актуальні не тільки для Городенківщини, але й для всієї країни громадські слухання із питань функціонування освітньої галузі  на тему «План формування спроможної освітньої мережі Городенківської міської ради», який був напрацьований групою експертів Програми  « U-LEAD  з Європою». 

      Відділ освіти Городенківської міської ради   виграв  даний проєкт, в якому експерти з питань  підтримки робочих  груп з обміну досвідом впродовж травня-листопада  напрацювали план  формування освітньої галузі нашої територіальної громади.

    На даний захід було запрошено керівників освітніх закладів громади,  голів профспілкових комітетів, голів  комісій міської ради,  та старост окремих старостинських округів.

• Основну увагу було зосереджено на питаннях освітньої реформи, децентралізації в освіті, процесах оптимізації мережі шкіл, проаналізовано План спроможної мережі, котрий напрацьований групою експертів U-LEAD  та представлено Перші етапи спроможної мережі у громаді.

• Міський голова,  Богдан Кобилянський  наголосив на важливості даної проблеми і висловив свою  думку щодо формування спроможної мережі  освітніх закладів.

• Світлана Івасюк, начальник відділу освіти проаналізувала виклики та реалії функціонування освітньої галузі сьогодення.

• Доповідачі громадських слухань звернули увагу на те, що однією з головних проблем розвитку освіти є неефективна розширена мережа освітніх закладів, надмірні витрати на утримання освітніх закладів.

       Учасники слухань в ході конструктивного діалогу напрацювали ряд завдань, а саме: продовження напрацювання  спроможної мережі шляхом  створення робочої групи, в яку мають увійти не управлінці а авторитетні педагогічні працівники освітніх закладів та активна громадськість.

      Також, однією із важливих завдань є конструктивний діалог із батьками та громадськістю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень