A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Діяльність КУ "Фонд майна " за 2021 рік

Дата: 02.02.2022 17:08
Кількість переглядів: 388

 

Рішенням Городенківської міської ради від 25 березня 2021 №301-5/2021 створено КОМУНАЛЬНУ УСТАНОВУ «ФОНД МАЙНА» ГОРОДЕНКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ.

      Відповідно до затвердженого положення, керуючись Конституцією України, законами України, постановами та розпорядженнями Кабінету Міністрів України та іншими нормативно-правовими актами та документами, КУ «ФОНД МАЙНА» Городенківської міської ради здійснює реалізацію політики щодо ефективного управління об’єктами комунальної власності у сфері приватизації, оренди, використання та відчуження комунального майна.

       З метою ефективного виконання покладених на установу завдань, Фондом майна розроблено Порядок виявлення, обліку та набуття у комунальну власність територіальної громади Городенківської міської ради майна від умерлої спадщини та безхазяйного майна та Порядок розподілу орендної плати за використання майна Городенківської міської ради.

Протягом 2021 року Фондом майна ініційовано та прийнято Городенківською міською радою 24 рішення з майнових питань і 3 рішення, які прийняті виконавчим комітетом.

 

          З часу створення установи проведено облік майна комунальної власності. На сьогоднішній день Городенківська міська територіальна громада налічує 395 об’єктів комунальної власності. Систематизовано та передано комунальним установам Городенківської міської ради на баланс  об’єкти нерухомого майна.

 

        Протягом 2021року проводилася робота щодо державної реєстрації права власності на об’єкти нерухомого майна комунальної власності, які передані Городенківській міській раді. Головною проблемою, що сповільнює виконання даної ділянки роботи є відсутність первинних документів на значну кількість нерухомих об’єктів комунальної власності, які обліковуються на території громади.

 

   Розпочато виготовлення пам’ятко-охоронної та правоустановчої документації Вірменського костелу. Проблемним залишається утримання та збереження нерухомих об’єктів комунальної власності, які не використовуються, пошук орендарів.

 

        Протягом 2021 року Фондом опрацьовано 44 договори оренди нежитлових приміщень (будівель) комунальної власності Городенківської міської ради, в тому числі проведено 12 аукціонів з оренди майна через електронну торговельну систему.

Загальна сума надходжень від оренди за 2021 рік становить 475 тис. грн.

Всі проведені аукціони та укладені договори оренди опубліковані в електронній торговій системі ProZorro.Продажі.

 

   На даний час Фондом майна розробляється проєкт «Програми приватизації на 2022-2024 роки», що передбачає наповнення дохідної частини місцевого бюджету, максимальне залучення інвестицій на приватизований обєкт та залучення до приватизації покупців, які мають довгострокові інтереси розвитку підприємництва на території громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень