A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Пам’ятка щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб та для військових

Дата: 04.03.2022 11:55
Кількість переглядів: 65

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області

ПАМ’ЯТКА щодо правил збору продуктів харчування та приготування їжі для гуманітарних потреб та для військових

 

Звертаємо  увагу на основні рекомендації для роботи гуманітарних штабів із збору продуктів харчування, з метою профілактики харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій.

Дотримання таких простих правил може врятувати цивільне та військове населення від харчових отруєнь та харчових токсикоінфекцій:

  • Залучати до роботи (збору, розвантаження, транспортування харчових продуктів)  лише здоровий персонал (без підвищеної температури, кашлю, без ознак діареї,  витікання з носа, очей, без висипань на шкірі). Обов’язковою є гігієна рук відповідальних осіб та відсторонення від такої роботи осіб, які мають ознаки кишкових інфекцій.
  •  Сировину та готові харчові продукти приймати, зберігати, транспортувати максимально окремо! Забезпечуйте  умови зберігання харчових продуктів; за відсутності холодильника доцільно передбачити склад за межами приміщення на вулиці.
  •  Оцінюйте цілісність і герметичність  пакування харчових продуктів та строки придатності.
  •  При розфасуванні продукції безпосередньо волонтерами бажано перевірити термін придатності і умови зберігання. Це допоможе правильно розподілити продукти й продумати меню на місці.
  •  При отриманні сировини (м’ясо, риба тощо) з метою зменшення ризиків, піддавати її максимально можливій термічній обробці. Переконайтеся, що м’ясо або риба повністю просмажені, проварені або протушені.
  •  Особливу увагу приділить прийому продукції, яка швидко псується. Якщо такі продукти наявні, то важливо перевіряти їх на органолептичні показники якості – яка  їжа на вигляд, на запах та на смак.
  •  Дотримуйтесь гігієнічних вимог та технології приготування їжі.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень