A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

,,Не дивіться на вади мої-краще гляньте у душу мою”

Дата: 02.12.2022 15:05
Кількість переглядів: 142

    2 грудня  фахівцями КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Городенківської міської ради з участю вихованців та керівників гуртків Городенківського центру дитячої та юнацької творчості проведено круглий стіл ,,Не дивіться на вади мої-краще гляньте у душу мою”, присвячений Міжнародному дню осіб з інвалідністю.  Метою заходу було ознайомити учнів з правами дітей з особливими освітніми потребами на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, міжнародними стандартами прав людини, Конвенції прав дитини; усвідомлення життєвих проблем людей, які потребують особливої уваги і милосердя; утвердження толерантності, активної соціальної дії, доброчинності; забезпечення потреби у спілкуванні з особливими дітьми; ознайомлення з діяльністю Інклюзивно-ресурсного центру.

    До загального обговорення фахівцями Інклюзивно-ресурсного центру було представлено Казку "Соловейко з одним крилом", а також відеоролик  під назвою ,,Квиток без місця” − про виховання толерантного ставлення до осіб з інвалідністю, підтримку, турботу та солідарність з дітьми з обмеженими можливостями.

   Адже допомога людям з обмеженими фізичними можливостями – справа честі, обов’язку і сумління кожного. Наш обов’язок – турбуватися, підтримувати людей з особливими потребами не лише у Міжнародний день людей з інвалідності, а пам’ятати про них завжди.

   На завершення круглого столу практичний психолог центру провела анкетування про особисте ставлення учнів до осіб з інвалідністю та інклюзивного суспільства.  Діти мали можливість познайомитись із шрифтом Брайля, відчули як бути людиною з порушенням слуху, зору. Вихованці та керівники гуртків з задоволенням долучились до заходу, ділилися своїми думками, враженнями та досвідом спілкування з дітьми та дорослими з обмеженими можливостями.

  Щиро дякуємо керівнику Оксані Мельниченко та дружньому колективу ЦДЮТ за співпрацю, підтримку, чуйність і людяність!

   Цінуємо партнерство, наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ разом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень