A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Звіт відділу соціального захисту населення міської ради за 2022 рік

Дата: 03.01.2023 15:22
Кількість переглядів: 1153

Протягом року Відділом соціального захисту населення Городенківської міської ради було прийнято та виплачено одноразову грошову допомогу на:

 -      Лікування - 188 громадянам територіальної громади;

-       На поховання 23 особам;

  • У зв'язку з пожежею житлового будинку 4 особам;
  • На покращення житлових умов – 13 особам;
  • Допомога членам сімей  загиблих – 11 особам;
  • Допомога, як члену сім’ї особи, що зникла безвісти – 8 особам;                                       
  • Допомога, як члену сім’ї особи, що потрапила в полон – 1 особі;
  • Допомога військовослужбовцям, які отримали поранення –  58 особам .

Проведено 10 засідань комісії з питань розгляду звернень громадян, щодо надання грошової допомоги при виконавчому комітеті міської ради.      

 

На обліку з надання пільг на житлово-комунальні послуги перебуває 64 особи, з них:

  • Інваліди I групи по зору –  21 особа – 50%(пільги);
  • Інваліди II групи по зору– 29  особа – 40% (пільги);
  • Реабілітовані – 5 чоловік – 25% пільги;
  • Бійці добровольці  - 4 чоловіка – 25%;
  • Члени сімей загиблих ветеранів війни – 2 чоловіки – 25%;

   Надається щомісячна виплата 3 ветеранам ОУН УПА і  4 бійцям – добровольцям із місцевого та обласного бюджетів.

  • Допомога військовослужбовцям, які отримали поранення –  46 осіб –

             230 000грн.

       Проведено 13 засідань комісії з питань організації поховань осіб Городенківської територіальної громади, які загинули під час бойових дій захищаючи Батьківщину.

     Проведено 5 засідань опікунської ради при виконавчому комітеті.

       59  дітей були направлені  в оздоровчий заклад  ПЗОВ «Перлина Придністров’я ». За рахунок коштів  місцевого бюджету оздоровлено 29 дітей  пільгових категорій.      

На сьогоднішній день по програмному комплексу «Соціальна громада» до управління соціального захисту Коломийської РДА перевірено та передано  для призначення та виплати  - 9889 справ.

      Отримано та передано у Івано- Франківський обласний фонд інвалідів 94 заяви від інвалідів на забезпечення технічними засобами реабілітації.

     Прийнято 95 рішень про надання соціальних послуг «Догляд дома» та «Догляд стаціонарний» та видано 10 путівок для надання послуг догляд стаціонарний в КЗ «Центр соціального обслуговування».

   Після 24 лютого до громади  почали приїздити внутрішньо переміщені особи. Відділом було зареєстровано 4369 осіб, які були розміщені для тимчасового проживання у приміщенні Городенківської ДЮСШ, дитячих садочках та приватних секторах. З того часу 1763 особи вибуло. У травні було видано 117 довідок про перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб.

   Для надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам за підтримки Івано-Франківської ОВА відділом було отримано та роздано внутрішньо переміщеним особам вершкове масло, 60 продуктових наборів від благодійної організації “Червоний  Хрест”, 300 продуктових наборів від Всеукраїнської благодійної організації " Турбота про літніх в Україні". У липні було заключено договір з благодійним фондом Terre des hommes, згідно якого було надано продуктів та засобів гігієни для формування по 500 наборів. У серпні  було заключено договір з благодійним фондом Terre des hommes, згідно якого було надано продуктів та засобів гігієни для формування по 500 наборів, також 250 наборів канцтоварів. Відділ соціального захисту сформував дані набори та згідно відомостей надав їх внутрішньо переміщеним особам. У жовтні отримано 150 гігієнічних наборів від Міжнародної організації з міграції.У листопаді отримали продукти та засоби гігієни від Івано-Франківської ОВА, які на даний час формуються у набори та видаються внутрішньо переміщеним особам. Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України передано 78 наборів зимового дитячого одягу.

   Заключено договори з магазином "Ритуальних послуг" та магазином "Орхідея", які надають товари та послуги на здійснення поховання загиблих учасників бойових дій, одиноких та внутрішньо переміщених осіб.

   Проводиться відшкодування пільгового проїзду залізничним транспортом та відшкодування на придбання ліків для учасників ЧАЕС. Розроблено Порядок надання пільг на відшкодування витрат на оплату житлово-комунаунальних послуг природного газу - монетизовано та електроенергії - по актах звірки з постачальником. Щомісячно проводиться оплата пільг на банківські картки отримувачів.

   Протягом року відділом соціального захисту було розроблено такі Програми:

- «Програма організації поховання померлих осіб Городенківської територіальної громади на 2022-2025 роки»;

- «Програма забезпечення перебування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у тимчасових пунктах проживання та місцях тимчасового перебування Городенківської міської ради на 2022-2023роки»;

- «Програма соціального захисту фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на території Городенківської міської територіальної громади, на 2022-2024 роки»;

- «Про затвердження Програми для кривдників на 2022-2025 роки»;

- Про Програму підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, осіб, які перебували у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь  у бойових діях, здійснення заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2022-2023 роки».

   На баланс відділу передано приміщення колишніх дитячих садочків у с. Сороки та с. Чортовець. У приміщенні дитячого садочка у с. Сороки проживають 8 внутрішньо переміщених осіб, а також там проходить капітальний ремонт для можливості розміщення більшої кількості осіб. Готується документація на перейменування даних приміщень у соціальне житло.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень