A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

РОБОТА ІРЦ В УМОВАХ ДІЇ ВОЄННОГО СТАНУ

Дата: 04.01.2023 16:26
Кількість переглядів: 321

   Інклюзивно-ресурсний центр продовжує надавати послуги населенню Городенківської громади. На час дії воєнного стану центр працює в очному режимі, в залежності від безпекової ситуації режим роботи може змінюватися.

Хто може звернутися в ІРЦ?

   До ІРЦ можуть звернутись батьки, які відчувають занепокоєння щодо розвитку дитини, незалежно від наявності в дитини інвалідності чи встановленого діагнозу.

    Центр приймає дітей від народження.

   Своєрідними маркерами – приходити до ІРЦ чи ні, можуть бути такі моменти: дитина важко опановує освітню програму дитячого садка або школи; з труднощами адаптується до нових умов; не може більше кількох хвилин всидіти на місці, перебуває в постійному русі; відповідно віку не з’являється мовлення або інші навички (наприклад, самообслуговування); недостатньо розуміє звернене мовлення, інструкцію/прохання та інше.

Які послуги можна отримати?

   Основною послугою ІРЦ є проведення комплексної оцінки розвитку дитини. Це дозволяє визначити потенційні можливості та освітні потреби дитини. За результатами комплексної оцінки фахівці центру складають висновок, який є підставою для відкриття (зарахування) інклюзивного або спеціального класу (групи) в школі чи садочку. У висновку міститься оцінка фізичного, мовленнєвого розвитку, когнітивної та емоційно-вольової сфери, освітньої діяльності. За цими параметрами оцінюються здібності, компетенції дитини на момент обстеження. Також у разі встановлення дитині особливих освітніх потреб визначається рівень підтримки та перелік необхідних корекційно-розвиткових послуг.

   Також ІРЦ надає корекційно-розвиткові послуги (заняття). У центрі працюють практичний психолог, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог. Фахівці проводять корекційні заняття з дітьми індивідуально. Ці заняття, як і решта послуг центру, безкоштовні та організуються за попереднім записом. Корекційно-розвиткові послуги надаються виключно на підставі проведеної комплексної оцінки розвитку дитини.

   Ще один напрям роботи ІРЦ – консультаційна підтримка педагогічних працівників. Фахівці ІРЦ залучені до команд супроводу в закладах освіти з метою надання рекомендацій при складанні індивідуальної програми розвитку учнів/вихованців інклюзивних класів (груп), корегування такої програми. Педагоги закладів освіти також можуть звертатися до центру за рекомендаціями щодо навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Також центр надає консультативну допомогу батькам.

Як потрапити на прийом?

Записатися на консультацію або комплексну оцінку розвитку дитини до ІРЦ можна за телефоном – 0960728688 ( Оксана Миколаївна директорка ІРЦ). Комплексна оцінка без попереднього запису не проводиться!

Центр розташований за адресою: м. Городенка , Івано-Франківська обл., вул. Шептицького, 24

   Комплексна психолого-педагогічна оцінка та інші послуги ІРЦ надаються тільки на підставі заяви батьків /законних представників дитини. Жодна послуга ІРЦ не може надаватися у примусовому порядку чи за зверненням третіх осіб (учителів, вихователів, бабусь чи дідусів тощо).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень