A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) за 1-ий тиждень 2023 року на території Городенківської територіальної громади

Дата: 10.01.2023 11:13
Кількість переглядів: 115

 

За даними щотижневого епідеміологічного моніторингу за1-ий тиждень 2023 року на території Городенківської громади на грип та ГРВІ захворіло 136 осіб, інтенсивний показник становить 303,94 на 100 тисяч населення. Перевищення епідпорогу немає. У порівнянні з 52-м тижнем 2022 року захворюваність зросла на 27,1%.

   За тиждень захворіло 58 дітей до 17 років, що становить 42,6% від загальної кількості хворих. У порівнянні з 52-м тижнем 2022 року захворюваність серед дітей до 17 років зменшилась на 50%.

   На грип захворіло 15 осіб проти 18 за 52-ий тиждень 2022 року. Серед захворілих 6 дітей до 17 років проти 8 за 52-ий тиждень 2022 року.

   Всього госпіталізовано 39 осіб, з них 24 дитини віком до 17 років (61,5% від загальної кількості госпіталізованих).

  Летальних випадків від ускладнень грипу та ГРВІ не зареєстровано. 

 

  Існує три типи вірусів грипу – А, В, С, які відрізняються за будовою та викликають захворювання різної форми важкості. Найбільш важкий перебіг захворювання викликає вірус грипу А. Також, він є причиною сезонних епідемій та пандемій.

! Звертаємо увагу, що наразі на території Івано-Франківської області циркулює грип типу А.

Ризик захворіти на грип і мати тяжкі ускладнення є досить високим, особливо, для людей із груп ризику. Запобігти цьому можна отримавши одне щеплення проти грипу. Вакцинуватися можна не лише на початку, а і впродовж усього епідсезону.

     Вже зараз на приватному ринку в аптеках українці можуть придбати такі вакцини:

  • ДЖІСІ ФЛЮ КВАДРИВАЛЕНТ, Корея; 
  • ВАКСІГРИП ТЕТРА, Франція.

Це означає, що ці вакцини пройшли реєстрацію та є безпечними до використання!

До того ж ризик одночасного інфікування грипом і COVID-19 є дуже високим — у 6 разів вищий ризик смертності в разі поєднання цих інфекцій.

Важливо пам’ятати, що вакцинація від грипу не захищає від COVID-19 і навпаки. А також враховувати, що згідно з останніми медичними рекомендаціями щодо поєднання вакцин — щеплення проти цих недуг можна робити в один день або з мінімальним інтервалом. Так ви збережете час і фінанси, які витрачаються на лікування.
 

Бережіть себе та будьте здорові!  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень