Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Рятуватимуть дітей від сирітства: керівник Городенківської громади уклав угоду з міжнародною благодійною організацією

Дата: 20.01.2023 16:30
Кількість переглядів: 228

Фото без опису
    Меморандум про спільну роботу підписали міський голова Богдан Кобилянський та національний директор Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Україна Сергій Лукашов.
   Городенківська громада та СОС «Дитячі Містечка» співпрацюватимуть у рамках проєкту «Право на сім’ю», підтримуючи вразливі родини, тим самим запобігаючи соціальному сирітству.
  У Городенківській громаді облаштують центр соціальної підтримки дітей та сімей. А представники благодійної організації навчатимуть фахівців, які працюватимуть там.
  Родини, які перебувають у складних життєвих обставинах отримають доступ до соціальних послуг. З-поміж таких послуг: натуральна допомога, розвиток навичок відповідального батьківства, соціальний супровід сімей за технологією кейс-менеджменту або «ведення випадку». На практиці це – індивідуальний підхід та надання послуг відповідно до потреб конкретної сім’ї чи дитини. Ці послуги допомагають зменшити кількість дітей, які виховуються в інтернатах.
   Фахівці організації пояснюють: «Якщо родині, котра опинилася у скруті, вчасно надати необхідну допомогу – ймовірність того, що батьки віддадуть дитину до інтернату суттєво знизиться. А найкраще місце для дитини – саме у родині, біологічний чи прийомній».
   За даними Юнісеф, на території Івано-Франківської області перебуває 806 прийомних, патронатних родин і дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 1231 дитина. Це і місцеві родини, і переміщені.
  Саме для внутрішньо переміщених осіб у Сороках вже підготували житло. Воно розташоване в приміщенні колишнього дитсадка. СОС «Дитячі Містечка» – допомогли відремонтувати та облаштувати будівлю, де зможуть проживати переселенці зі своїми дітьми.
  Також СОС «Дитячі Містечка» забезпечили міські котельні Городенки двома потужними генераторами. Ці генератори обігріватимуть школи, Центр дитячої та юнацької творчості та пункти незламності, які розташовані в приміщенні Дитячо-юнацької спортивної школи і дитсадка.
   Тож «Право на сім’ю» – це нова сторінка у співпраці міста та благодійників. Проєкт одночасно реалізується у 5 країнах: Україні, Албанії, Білорусі, Вірменії та Північній Македонії. В Україні запрацював у 2-х областях: Київській та Івано-Франківській (Івано-Франківськ, Коломия, Городенка).
  СОС «Дитячі Mістечка» — недержавна благодійна організація, що понад 18 років допомагає в Україні дітям-сиротам та сім'ям з дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах або мають ризик потрапити в цю категорію. Є частиною міжнародної федерації SOS Kinderdorf, яка представлена у 137 країнах світу.
   З 24 лютого 2022 року СОС «Дитячі Містечка» розширили свою географію за рахунок нових програм та проєктів. Станом на грудень 2022, допомогу отримали більше 119 000 людей. Докладніше – на сайті https://sos-ukraine.org
 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень