Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Хочу, щоб моїм близьким не потрібно було тікати з рідного дому, - доброволець бригади «Лють» Наталія Новікова

Дата: 08.03.2023 16:12
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

Наталія за фахом юрист, однак зараз бачить себе в лавах захисників країни від російських загарбників. Про набір до «Гвардії наступу» та поліцейської бригади «Лють» жінка дізналася з мережі.

Народилася Наталія у Харкові, виховує 12-річного сина. До повномасштабного вторгнення росіян на територію України працювала в охоронній фірмі, виправній колонії, а потім служила в Збройних силах України. Рішення про службу в штурмовому поліцейському підрозділі «Лють» рідні сприйняли позитивно.

- Мати спочатку була проти мого бажання, а батько й син підтримали, - говорить жінка. - Я хочу бути для сина прикладом. Хочу, щоб він зростав у мирній країні, і йому не потрібно було тікати з рідного дому за кордон. Щоб у моїх батьків була спокійна старість.

Свій минулий день народження жінка запам’ятала на все своє життя та згадує з острахом. Тоді вона не на жарт перелякалася за життя своїх рідних. Саме в цей день в її будинок і на подвір’я прилетіли снаряди. Такий «подарунок» жінка отримала від окупантів.

- Був приліт на дах і на подвір’я, коли всі були вдома. Ще й сусідка прийшла привітати мене зі святом, - згадує Наталія. - Ми всі лежали на підлозі та чекали, коли цей жах скінчиться. Тепер у мене пошкоджений будинок, але ми продовжуємо в ньому жити. Ми на своїй землі та нікуди не плануємо виїжджати. Я не можу росіян назвати людьми. В лютому я попрощалася з товаришем, якого привезли додому в труні. До окупантів відчуваю тільки ненависть.

Жінка вже успішно подолала всі етапи конкурсного відбору до штурмової бригади «Лють»: тестування рівня логічного й аналітичного мислення та професійних знань, військово-лікарську комісію, перевірку рівня фізичної підготовки та співбесіду. І зараз готується відправитися на навчання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень