A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ПРЕЗЕНТАЦІЙНА ІМПРЕЗА В БІБЛІОТЕЦІ

Дата: 16.03.2023 16:44
Кількість переглядів: 94

Фото без опису

     Вишукану авдиторію зібрала читальна зала Городенківської міської публічної бібліотеки ім. Леся Мартовича. Вихованці ліцею №1 м. Городенки та дорослі відвідувачі бібліотеки щедро зійшлися на творчу зустріч з народною мисткинею села Копачинці Тетяною Дуткою.

       З природніх матеріалів - паперу, кукурудзяних зерняток, кукурудзяного шумелиння, листочків дерев в її руках "оживають" казкові персонажі, цілі композиційні "шедеври":  сільське обійстя з повним сімейством при домашній роботі; вертепна яскиня з Дівою Марією, Йосипом, Немовлям Ісусиком, баранчиком та осликом; композиція за мотивами народної пісні "Несе Галя воду" та ін. Здивувала майстриня роботами з бісеру ( жіночі прикраси) та паперовими модульними орігамі, відтворенням давньої техніки позаглінного вишиття.

     Подивовані побаченим, діточки "закидали" гостю запитаннями - як? чому? звідки?.. Було дуже зворушливо і цікаво як дорослим, так і малим від побаченого і почутого.

     З презентацією творчих робіт мисткиню привітав краєзнавець Володимир Никифорук, очільниця Центру дитячої та юнацької творчості Оксана Мельниченко, вчитель ліцею Галина Угрин. До словесної вітальної вервечки долучилися і дітки, в яких емоції   " зашкалювали"! Модерувала захід Марія Сорока.

     З нетерпінням чекаємо нових робіт, нових шедеврів, створених воістину "золотими" руками!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень