A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Державна підтримка аграріїв у 2023 році

Дата: 28.04.2023 11:52
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

        У 2023 році  держава пропонує аграріям відповідні гранти, кредити та компенсації.

Гранти

  • Гранти для створення або розвитку тепличного господарства.
  • Гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

 

  • ГРАНТ НА ТЕПЛИЦЮ ВІД ЄРОБОТА 2023

        Держава покриває до 7 млн грн, але не більше 70% витрат на теплицю площею від 0,4 до 2,4 га, яку потрібно збудувати за 1 рік, та в результаті створити не менше 14 робочих місць. Кошти надаються на безповоротній основі. 

 

  • ГРАНТ НА САД ВІД ЄРОБОТА 2023   (до 10 млн.грн.)

        Держава покриває до 400 тис. грн за 1 га, але не більше 70%  витрат на висадку яблунь, груш, вишень, черешень, слив, персиків, абрикос, обліпихи, ліщини, волоського горіха, лохини, чорниці, малини, смородини, агрусу, ожини, порічки, суниці, винограду. Головна умова - створення робочих місць. Гранти надаються виключно для висадки не більше 25 гектарів насаджень з встановленням системи зрошення та водозабору.

Кредитування 

В державному бюджеті на 2023 рік передбачено 80 млн. грн.

Для Івано-Франківської області на 2023 рік виділено 2 млн. 440 тис. грн.

Кредит надається на  5 років,  без відсотків.

        У межах програми «Доступні кредити 5-7-9» кредитування надається під 5-7-9% річних, залежно від категорії кредиту та суб'єкта підприємництва.

Здешевлення кредитів

  • Кошти видаватимуться суб’єктам господарювання АПК юридичним особам незалежно від організаційно-правової форми та форми власності та фізичним особам – підприємцям.
  • Розмір компенсації становитиме 1,5 облікової  ставки  Національного

банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище  розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

Бюджетні субсидії

        Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 року №918 «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції»,  бюджетні кошти надаються для надання підтримки за такими напрямами:

  • бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності  у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372000 гривень для одного отримувача;
  • спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову  (від 3 до 100 корів), яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, - у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530000 гривень для одного отримувача.

Програма забезпечення аграріїв засобами тимчасового                   зберігання зерна та обладнанням із завантаження / розвантаження рукавів

        Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України оголосили про надання засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн. Проєкт реалізується за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo.  Українським   фермерам   заплановано   впродовж   2022-2023  років   роздати 30,7 тис. зернових рукавів, що забезпечить зберігання 30% від загальнонаціональної потреби. На початок січня 2023 року фермерами отримано 27 тис. зернових рукавів.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень