Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Здобуваємо нові знання, щоби робити громаду успішнішою!

Дата: 18.05.2023 16:59
Кількість переглядів: 91

Фото без опису
Представники Галицької, Долинської та Городенківської територіальних громад протягом тижня вивчали досвід данських колег в управлінні муніципалітетом. Поїздка відбувалася в рамках ініціативи «Мости довіри», яку започаткували в Програмі «U-LEAD з Європою».
👉Програма навчального візиту включала розгляд різних напрямків роботи муніципалітету Гульборгсунн, зокрема муніципальної співпраці та підтримки НГО, просторового планування, залучення громадян до стратегічного планування, адміністративних послуг, «зеленої» енергетики тощо.
Під час поїдки чи не найбільше уваги приділялося вивченню досвіду співпраці муніципалітету з громадським сектором. У муніципалітеті Гульборгсунн діє 400 громадських та волонтерських об'єднань, які отримають все необхідне для роботи та реалізовують спільні проєкти.
🧐Представники прикарпатських громад вивчали роботу муніципалітету в обслуговуванні громадян та наданні адміністративних послуг. Там місцевий ЦНАП та міська бібліотека функціонують в рамках одного великого громадського простору. У приміщенні є простір для проведення заходів та відпочинку за настільними іграми, діє STEM-лабораторія та облаштовано приміщення для творчої діяльності і здобуття практичних навичок у різних сферах.
💬«Варто відзначити велику підтримку України і українців в Данії, в цей непростий час для нашої держави, це відчувається всюди, і в присутності українських прапорів, і в комунікації з представниками муніципалітету. Повноваження органів місцевого самоврядування України та Данії дуже схожі, виклики, з якими стикаються українські громади успішно були подолані данцями, тому нашим муніципалітетам точно є що перейняти в данських колег. Перш за все це стосується управління освітою, дошкіллям, закладами культури, наданням якісних адміністративних послуг, залучення мешканців до прийняття рішень, тому цей досвід, який почерпнули учасники під час поїздки, дуже релевантний до повноважень наших територіальних громад. Фахівці українських громад мали можливість напряму поспілкуватися з колегами з муніципалітету Гульборгсунн, і дізналися про виклики і досягнення, які представники громад презентували під час навчальних сесій та відвідин практичних кейсів. Це перша поїздка в данський муніципалітет, попереду ще заплановані тематичні стажування в напрямку співпраці з бізнесом та досвід з налагодження міжмуніципального співробітництва» – розповів радник з питань децентралізації та місцевого самоврядування U-LEAD Максим Чопей (Maksym Chopey)

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень