Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Центр пробації інформує

Дата: 15.09.2021 15:21
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

    В рамках соціально – виховної роботи з метою сприяння формуванню розуміння людської гідності як найвищої цінності, підвищення рівня громадянської активності та свідомого вибору дотриманню й захисту прав людини та основоположних свобод суб’єкти пробації спільно з працівниками Коломийського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центру пробації» в Івано-Франківській області 15.09.2021 р. відвідали Городенківську міську публічну бібліотеку ім. Леся Мартовича в Івано – Франківській області та долучились до перегляду документального кіно в кіноклубі «Правовий простір», який вже 6-ий рік діє при Городенківській міській публічній бібліотеці ім. Л Мартовича.

   Учасники заходу переглянули кінострічку міжнародного фестивалю кіно про права людини DocudaysUA китайського режисера Вейджун Чен «Голосуй за мене, будь ласка!» (2009), яка демонструє, як формуються принципи демократії на прикладі дітей, що обирають старосту свого класу та разом з модератором Надією Виклюк обговорили фільм та висловлювались, що на їх думку означає демократія, чому важливо мати свободу вибору, та як на наш вибір впливають різні події і фактори та взяли участь в організованій жвавій дискусії. Модератор кіноклубу Надія Виклюк поставила запитання глядачам, наскільки важливо, щоб всі дії кожного з учасників виборчого процесу відбувалися в рамках чинного законодавства, не порушуючи закон та права людини.

   На завершення зустрічі Надія Виклюк поінформувала учасників щодо Міжнаро́дного дня демократії, який за рішенням Генеральної асамблеї Організації Об'єднаних Націй від 2007 року відзначається 15 вересня та був встановлений з метою пропагування та дотримання принципів демократії, та поінфорсувала що демократія належить до універсальних і засадничих загальнолюдських цінностей і принципів Організації Об'єднаних Націй та учасники заходу дійшли спільної думки, що демократія – це не тільки мета, але і процес, і лише за умови повної участі та підтримки міжнародної спільноти, державних органів влади, суспільства і окремих громадян, ідеали демократії можуть дійти до кожної людини в будь-якому куточку світу.

   Надія Виклюк подякувала суб’єктам пробації за участь в заході та запросила до перегляду інших кінострічок, оскільки перегляд документальних фільмів DocudaysUA, сприяють формуванню активної громадянської позиції та поваги до людської гідності та подібні заходи просвітницького характеру сприяють отриманню позитивного досвіду правослухняної поведінки.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень