Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

«ЛЮДИНА НЕ ТОВАР»

Дата: 08.08.2023 17:05
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

 

08.08.2023 року в приміщенні Коломийського районного сектору №1 для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку організовано зустріч із працівниками «Центру соціального обслуговування» Городенківської міської ради, та проведено заняття на тему "Торгівля людьми!"

На початку зустрічі Тамара КЛИМ навела приклади потрапляння в ситуацію торгівлі людьми в Івано – Франківській області та розповіла присутнім, що торгівля людьми як негативне явище може виявлятися в різних формах та ознаках, зокрема жертвами торгівлі людьми можуть стати і чоловіки з метою примусової праці. Також було наголошено про шляхи уникнення небезпечних наслідків та убезпечення себе від потрапляння в ситуацію торгівлі людьми при неофіційному працевлаштуванню на території України.

Начальник сектору Роман ВЕРИГА надав корисну інформацію, за допомогою якої можна визначити ознаки торгівлі людьми. Зокрема, такі як обмеження свободи пересування, відсутність вибору та можливості припинити роботу, вилучення паспорта та інших документів, погроза силою або її застосуванням, боргова кабала, невиплата обіцяної винагороди за роботу повністю або частково, погрози повідомити правоохоронним органам про нелегальний статус перебування в країні.

На завершення зустрічі учасники отримали інформаційні брошури з контактною інформацією про діяльність організацій, що допомагають особам, які стали жертвами торгівлі людьми та листівки з правилами безпечного працевлаштування.

Будемо сподіватися, що молоді люди усвідомлять цінність свого життя, здоров'я та скористаються можливостями уберегти себе від поневолення.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень