Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Участь у реалізації проєкту Міжнародного надзвичайного фонду допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ)

Дата: 24.10.2023 11:47
Кількість переглядів: 199

Фото без опису

Городенківська міська рада бере участь у реалізації проєкту Міжнародного надзвичайного фонду допомоги дітям при Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) «Забезпечення системного реагування на потреби дітей, які повернулись до біологічних сімей з інтернатних закладів, та дітей групи ризику» у 15 регіонах України, у тому числі і у Івано Франківській області.

В рамках взаємодії Івано-Франківським обласним центром соціальних служб підписано Меморандум про співпрацю з президентом ГО «Ліга соціальних працівників України».

Метою проєкту є підтримка дітей та сімей через систему швидкого реагування на надзвичайні ситуації у сфері захисту дітей та надання їм  соціальних послуг, запобігання вторинній інституалізації дітей. Однією з основних активностей проєкту буде проведення належного оцінювання потреб дітей у соціальній допомозі, забезпечення соціального супроводу сімей, у які повернулись діти з інтернатних закладів, та сімей опікунів/піклувальників.

Реалізація проекту здійснюється безпосередньо регіональними відділеннями, партнерськими організаціями та із соціальної роботи Ліги соціальних працівників України. Зокрема у Городенківській громаді Лігою соціальних працівників в Україні для роботи з батьками/опікунами  залучені до роботи спеціалісти: ССД ,   відділу соціального захисту населення міської ради, відділу освіти, навчальні заклади, медичні, старости, діловоди, комунальний заклад «Центр соціального обслуговування» Городенківської міської ради.

   З сім'ями налагоджено співпрацю розпочато роботу з 14 дітьми, надано соціальні послуги: консультування, інформування, проведено бесіди, здійсюється  вияснення проблем і потреб сімей. 

        -проведено робочі зустрічі з представниками ССД та соціального захисту населення, щодо захисту прав дітей-проведення профілактичних бесід з батьками та опікунами, щодо належного виконання обов’язків, забезпечення базових потреб дітей, відповідального ставлення до виховання дітей, бесіди щодо здорового способу життя;

         -поінформовано про діяльність мобільної бригади соціально психологічної допомоги особам,  які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень