A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

  «ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ — СУЧАСНЕ РАБСТВО»

Дата: 25.10.2023 12:08
Кількість переглядів: 169

         Фото без опису Постраждати від торгівлі людьми можуть жінки, чоловіки та діти, незалежно від віку, освіти та соціального статусу. Потрапити в пастку торгівців людьми можна за кордоном і в межах своєї країни 

Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням обману, шантажу чи уразливого стану особи. Це форма сучасного рабства та порушення прав людини, з метою отримання прибутку з експлуатації чоловіків, жінок і дітей. Це не лише сексуальна експлуатація або випадки, пов’язані із викраденням людей. Більшість постраждалих серед українців перебували в трудовій експлуатації або були втягнені в злочинну діяльність, за що наразі відбувають покарання у вигляді позбавлення волі з різними термінами ув’язнення. На виконання листа ДСП ОДА від 02.10.2023 № 893/0/2-23/01-137 у зв’язку з відзначенням Європейського дня протидії торгівлі людьми і з метою підвищення обізнаності громадян, щодо проблеми торгівлі людьми та прав осіб, постраждалих від торгівлі людьми, рішення сесії Городенківської міської ради від 28 січня 2021 р.№137-3/2021 «Про програму соціального захисту населення Городенківської територіальної громади на 2021-2025 роки». 11-25 жовтня 2023 року з метою підвищення обізнаності громадян щодо проблеми торгівлі людьми працівники відділу КЗ «Центр соціального обслуговування» Городенківської міської ради проводили інформаційно-просвітницькі заходи до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми у Городенківському управлінні Коломийської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості (з особами які перебувають у пошуку роботи), Городенківському районному секторі філії державної установи «Центр пробації » в Івано-Франківській області (з молоддю яка відбуває покарання без позбавлення волі). Присутніх на даних заходах ознайомлено що варто робити щоб не потрапити до пастки торгівців людьми, наголошено на основних засадах правової захищеності мігрантів та діяльності консультативних установ і міжнародних організацій, до яких можна звернутися у разі потреби. Продемонстровано відеоролики з питань протидії торгівлі людьми.

 Також, проведено вуличну акцію (майдан Незалежності) з розповсюдження тематичних буклетів «Людина – не товар», «Кожен має право на допомогу», «Тобою скористалися», «Не мовчи».

Надано інформаційні та консультативні послуги. Розповсюджено інформаційно-довідкову та соціально-рекламну продукцію.

 Закликаємо українців та громадян інших країн, що залишають Україну, бути пильними й поводитися обережно під час подорожі, у новому місці перебування та вдома.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень