Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Соціальний супровід

Дата: 01.11.2023 13:21
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

     Соціальний супровід – це комплекс заходів, що передбачає оцінку потреб отримувача послуги, визначення шляхів вирішення основних проблем, навчання та розвиток навичок, спрямованих на подолання чи мінімізацію складних життєвих обставин, регулярні зустрічі чи відвідування отримувача послуги з метою моніторингу виконання поставлених завдань, сприяння у отриманні інших послуг.

   Отримувачем соціальної послуги соціального супроводу є сім’я (особа), яка перебуває у складних життєвих обставинах (далі – СЖО) і не може самостійно подолати або мінімізувати негативний вплив таких  життєвих обставин, з якими сім’ї не можуть впоратися самостійно та потребують соціальної допомоги чи соціального супроводу.

   Працівники комунального закладу «Центр соціального обслуговування» Городенківської міської ради здійснюють супровід сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, відповідно, це обставини, “виявлені за результатами оцінки потреб, внаслідок яких сім’ї (особи) не можуть самостійно піклуватися про особисте/сімейне життя та брати участь у суспільному житті”.    

       Враховуючи спрямування соціальної роботи з сім’ями на створення безпечних і гармонійних умов розвитку та виховання дітей станом на  01.11.2023р. під соціальним супроводом фахівців  КЗЦСО перебуває 13 сімей з них: 3 сім’ї опікунів, де перебувають діти з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування з метою адаптації у сім’ї опікунів, 1 особа з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, 7 сімей,  які перебувають у СЖО ( у складних життєвих обставинах), сім’ї які  не можуть вирішити без сторонньої допомоги виконання окремих функцій,  забезпечується неналежним чином, що у свою чергу впливає на забезпечення життєво необхідних потреб членів сім’ї.                                                                                                                                                 

          У даних  випадках  робота фахівців спрямована на підвищення  самостійності, відповідальності за власну життєдіяльність та посилення потенціалу найближчого оточення отримувачів соціальних послуг щодо подолання СЖО та здатність реалізації сім’ями  виховної функції.                                                        

          Також  під соціальним супроводом перебувають: 1 дитячий будинок сімейного типу та 1 прийомна сім’я. У всіх  сім’ях увагу зосереджено на догляд і виховання дітей, на їх подальшу соціалізацію, самореалізацію і зрештою, на щасливе дитинство та  гідне майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень