A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Вилучення декларації з відкритого доступу: чи буде конфлікт інтересів у посадовця, якщо він підпише і направить до НАЗК подання на вилучення своєї декларації

Дата: 24.10.2023 14:06
Кількість переглядів: 99

Фото без опису

Конфлікт інтересів може виникати в ситуації, коли у особи наявний приватний інтерес та службові повноваження дискреційного характеру.

На період до припинення або скасування воєнного стану у відкритому доступі Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр) не відображаються декларації певних категорій суб’єктів декларування. 

Такі категорії суб’єктів декларування зазначені у ч.ч. 7 – 14 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» (крім осіб, зазначених у п.п. 1-4 ч. 7 ст. 45 Закону). 

НАЗК вилучає з відкритого доступу декларації  на підставі письмового подання уповноваженої на це особи.

Перелік осіб, які направляють подання (далі – посадовці), наведений у п. 3 Порядку вилучення з відкритого доступу декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженому наказом НАЗК від 12.10.2023 № 221/23.

У разі, якщо посадовець сам належить до суб’єктів, декларації яких підлягають вилученню, то при внесенні себе до переліку таких суб’єктів конфлікт інтересів у нього не виникає, оскільки під час підписання та направлення подання посадовець застосовує недискреційні повноваження. 

Якщо посадовець вніс подання про вилучення своєї декларації за відсутності належних для  того підстав (тобто він не є суб’єктом декларування, декларація якого підлягає вилученню), то такі дії можуть бути розцінені як вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів чи містити ознаки інших правопорушень (наприклад, перевищення службових повноважень та підроблення офіційних документів).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень