Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Презентація двох проєктів

Дата: 15.11.2023 18:19
Кількість переглядів: 116

Фото без опису

🚒🧑🚒Сьогодні у Росохачі відбулася презентація двох проєктів.

У Росохацькому ліцеї відбулося відкриття класу безпеки для школярів навчального закладу.

🚒🧑🚒Завдяки проєкту "Створення класу безпеки у Росохацькому ліцеї як елемент популяризації добровільного пожежного руху", що реалізується за фінансування Фонду міжнародної солідарності (Республіка Польща), вдалося облаштувати клас безпеки у колишньому кабінеті географії.  

🚒🧑🚒Урочисте відкриття традиційно розпочався молитвою. Отець Анатолій Мартинюк уділив присутнім Божого благословення та окропив новий клас безпеки свяченою водою. З вітальним словом виступили голова Коломийської районної державної (військової) адміністрації Любомир Глушков, міський голова Богдан Кобилянський, начальник Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький, експерт-опікун громад із цивільного захисту від фонду міжнародної солідарності в Україні Юрій Благута, староста Росохацького старостинського округу Галина Мельничук та начальниця відділу освіти міської ради Світлана Івасюк.

 

🚒🧑🚒 Клас безпеки це в першу чергу інтерактивний, технічно оснащений клас, який дозволяє забезпечити освітній процес та постійну активну взаємодію учнів та вчителів. У час, коли війна у розпалі, наші діти мають бути готові до будь яких небезпек.

 

🚒🧑🚒У новому класі безпеки учнів навчатиму основам безпечного середовища, зокрема знанням з:

• правил пожежної безпеки,

• правил мінної безпеки,

• правил цивільного захисту в цілому,

• засвоєння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій різного характеру.

 

🚒🧑🚒Спільними зусиллями колективу школи за кошти відділу освіти здійснено ремонт приміщення, а завдяки проєкту закуплено обладнання для облаштування сучасного класу безпеки. 

 

🚒🧑🚒Проєкт реалізується відділом освіти Городенківської міської ради в рамках «Конкурсу мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP», створеного з метою підтримки партнерів Представництва Solidarity Fund PL in Ukraine (Фонду міжнародної солідарності в Україні), які беруть участь у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe і співфінансується Програмою польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

 

🚒🧑🚒Опісля урочистостей були заплановані змагання з цивільної оборони серед школярів громади, але через затяжну повітряну тривогу їх довелося перенести.

 

🧑‍🚒🚒Відбулася й презентація проекту «Покращення матеріально-технічної бази місцевої Добровільної пожежної команди в с. Росохач (Городенківська ТГ) та створення умов для забезпечення порятунку під час надзвичайних ситуацій» відбулася закупівля обладнання для порятунку на воді та проведено навчальні заходи. 

 

🧑‍🚒🚒Проєкт реалізується КЗ «Добровільна пожежна команда» Городенківської міської радив рамках «Конкурсу мікрогрантів – Україна 2023/UA-CP», створеного з метою підтримки партнерів Представництва Solidarity Fund PL in Ukraine, які беруть участь у проєкті «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні», що реалізується Фондом міжнародної солідарності у рамках програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe і співфінансується Програмою польської співпраці у сфері розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

🧑‍🚒🚒Дякуємо всім учасникам заходів, та всім, хто підтримує наші зусилля з підвищення обізнаності та розвитку безпекових навичок в громаді. Бережіть себе та будьте готові до дії!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень