Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

"Малюючи світ голкою"

Дата: 18.11.2023 19:13
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

У світлиці "Берегиня" Городенківської книгозбірні відбулася арт-зустріч із майстринею-вишивальницею ГАЛИНОЮ ДІДИЧ. За доброю традицією зустріч розпочалася із благословення отця -декана ІГОРЯ ЛЕВИЦЬКОГО.

    Пані Галина впродовж кількох років вивчає та відтворює автентичні взори із різних куточків України. У багажі вишивальниці - 12 вишитих сорочок зшитих вручну. І за кожною - щоденна клопітка праця. Пані Галина поділилася з присутніми своїми секретами: на якій тканині краще вишивається, які нитки потрібно використовувати, які особливості розкроювання тканини та зшивання сорочки.

    Цікавою була розповідь мисткині ЛЮДМИЛИ ВОНСУЛЬ про традиційні для Покуття шви, особливості розташування взору на рукавах та колористики вишитих сорочок Городенківщини. Пані МАРІЯ МАСЕВИЧ, на прикладі родинної сорочки, розповіла про особливості техніки вишивання та крою сорочки села Вербівці. 

     Майстриня по виготовленню намиста МАРІЯ ДАВИБІДА розповіла про особливості фарбування ниток мінералом лазурит, з якими сто років тому вишивали гадяцькі сорочки, яких ще називають «жидівками».

     Гості світлиці мали змогу ознайомитися із книжковою виставкою із фондів книгозбірні, яка розповідає про традиційний стрій Покуття. Модератор заходу бібліотекар відділу краєзнавства та народознавства ОКСАНА МИХАЙЛЮК.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень