A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

«Голодомор. Великий злам»

Дата: 24.11.2023 15:21
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

24.11.2023 року до річниці пам'яті жертв голодоморів, яка відзначається щорічно в четверту суботу листопада, та з метою вшанування пам’яті жертв голодомору 1932-1933 років у Коломийському районному секторі №1 було проведено інформаційно-просвітницький захід.

До даного заходу було залучено підоблікових осіб молодіжного віку. Під час даного патріотично-виховного заходу переглянуто документальний фільм «Голодомор. Великий злам» із серії «Невідома Україна».

Голодомор, окрім очевидних людських втрат та величезного морального удару, завдав непоправної шкоди українському національному життю. Він практично знищив старе українське село з його багатими народними традиціями. Замість нього з’явилось колгоспне село, яке вже ніколи відкрито не повставало проти радянської влади. Через Голодомор у свідомості селянства на декілька поколінь посилився страх і пасивність. Голодомор призупинив українізацію міст сходу і півдня України, після нього збільшення кількості міського населення відбувалося в основному за рахунок переселення з Росії. Було згорнуто політику українізації.

"У нинішній війні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору. Вона використовує схожі інструменти підкорення та інформаційні технології... І тоді, і нині вона розраховує на атмосферу байдужості на Заході, силу страху перед своєю міццю та намагається створити паралельну реальність, далеку від дійсності... Наше сьогодення вчить: "Щоб слугувати запобіжником проти повторення трагедії і злочинів минулого, наша пам'ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів"" (В.С.Чешик, вчитель історії Стецівського ліцею).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень