A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Про дотримання вимог природоохоронного законодавства під час заготівлі та реалізації хвойних насаджень

Дата: 08.12.2023 13:26
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

На виконання вимог законів України «Про рослинний світ», «Про охорону навколишнього природного середовища» та доручення Державної екологічної інспекції України від 22.11.2023р. №1742 «Про посилення заходів державного нагляду (контролю) під час періоду заготівлі дерев хвойних порід в передноворічний період» повідомляємо про необхідність неухильного дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо збереження хвойних насаджень.

Зокрема, лісокористувачам, керівникам ринків та інших торговельних майданчиків, власникам хвойних розплідників необхідно вживати відповідні заходи реагування щодо попередження незаконних дій під час купівлі-продажу новорічних ялинок.

Варто пам’ятати, що підприємці, які здійснюють транспортування і продаж новорічних дерев, повинні мати при собі накладну з лісництва, товарно-транспортну накладну, сертифікат радіаційного обстеження дерев, дозвіл на торгівлю з мокрою печаткою, а на зрізі кожного дерева повинен бути електронний чип зі штрих-кодом лісового господарства, де його виростили.

Нагадуємо про те, що у випадку виявлення порушень винні особи притягатимуться до відповідальності згідно вимог чинного законодавства.

Пам’ятаймо про необхідність збереження довкілля, в якому проживаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень