A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Медичний огляд працівників право чи обов’язок?

Дата: 16.01.2024 16:34
Кількість переглядів: 16

Фото без опису

 

При прийнятті на роботу або в процесі трудової діяльності працівник повинен проходити медичний огляд.

Що таке медичний огляд? Які його види?

Медичний огляд – це комплекс медичних втручань, що проводяться з метою виявлення патологічних станів, захворювань і факторів ризику їх розвитку.

Проведення медогляду має на меті дати оцінку стану здоров’я певних категорій осіб, визначити стан здоров’я працівників та можливість виконання ним відповідних трудових обов’язків, а також попередити виникнення та розповсюдження інфекцій.

Найбільш відповідальне відношення до проходження профілактичних медичних оглядів у працівників закладів освіти, які дбають про своє здоров’я та здоров’я наших дітей. Проте працівники закладів громадського харчування (ресторани, кафе, бари, їдальні), торгівлі (магазини, ринки), харчової промисловості (пекарні тощо) не проходять медичні огляди, що є порушенням вимог діючого законодавства та може сприяти розповсюдженню інфекційних захворювань серед населення.

Відповідно до законодавства (постанова Кабінету Міністерства України № 559 від 23.05.2001 року, наказ МОЗ України № 280 від 23.07.2002 року (зі змінами), наказ МОЗ України № 246 від 01.05.2007 року (зі змінами) тощо), є певні категорії працівників, види діяльності та перелік професій для яких проходження медичного огляду є обов’язковим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень