Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

«Моя суверена Україна»

Дата: 22.01.2024 15:53
Кількість переглядів: 77

 Фото без опису

З метою національно-патріотичного виховання підоблікових молодіжного віку 22.01.2024 року Коломийським районним сектором №1 філії ДУ «ЦП» в Івано-Франківській області було проведено зустріч молодих людей з волонтером пробації І. Струтинським, приурочену Дню Соборності України.  День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.  Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини між сусідніми країнами, дана проблема завжди була особливо болючою і неймовірно складною. Протягом віків практичним втіленням ідеї соборності займались українські гетьмани. Ще у XVIII – початку XXст., коли українські землі були поділені між сусідніми державами: Польщею, Росією, Румунією, Австро-Угорщиною, ця ідея знайшла своє відображення у працях кращих вітчизняних мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність.

   В 2019 році Іван Струтинський був одним із членів делегації ЗУНР від Городенківського району, які їхали в Київ, де на майдані Незалежності  відзначали  100 річчя Дня Соборності України, адже саме наш земляк, який родом із с. Серафинці, Лев Бачинський  в 1918-19 рр. був віце-президентом Української національної ради ЗУНР  - один із авторів договору про злуку УНР І ЗУНР.

 Нажаль, на сьогоднішній день, територіальна цілісність України – є одним із найважливіших завдань для українського народу, адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців. Ми свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти вільної й демократичної України, забезпечення добробуту нинішніх і наступних поколінь українців. Ми переконані, що відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й наш обов’язок берегти світлу пам’ять незлічених жертв, протягом віків і сьогодення принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень