Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Звіт про роботу КНП «ГОРОДЕНКІВСЬКА БЛІЛ» за 2023 рік

Дата: 16.02.2024 17:15
Кількість переглядів: 109

Фото без опису

    За 2023р стаціонарну допомогу отримали більше 8 тис хворих, недостатньо працювали ліжка тільки в пологовому відділенні, на що є обʼєктивні причини (різко знизилась народжуваність по всіх регіонах) хоча в абсолютних цифрах народилось в громаді 195 малюків, нажаль наш заклад не вибрали з різних причин 50 жінок, що спричинило пряму загрозу закриття пологового відділення. Дуже шкода тому, що професійна команда лікарів та акушерок завтра можуть залишитись без роботи а жінкам доведеться вибирати інші заклади. За показниками роботи це один із кращих закладів області за винятком кількість пологів на одного лікаря що має наближатись до 100 пологів на рік. Протягом 2023р ввели послугу пологи без болю, що значно покращило якість послуги.

    На досить високому рівні хірургічна допомога, хірургічна активність коливається від 48 до 56% по всіх хірургічних  спеціальностях. За рік прооперовано більше1300 пацієнтів (в основному операції на жовчному міхурі, шлунку, кишечнику (в т.ч. операції на прямій кишці), при гострому панкреатиті, апендициті, при травмах органів черевної порожнини, грудної клітки, операціі на судинах нижніх кінцівок, аденоми простати, операції з приводу естерпаціі тіла матки, операції з приводу доброякісних пухлин органів малого тазу, гістероскопічні операції.  Зачно розширився за останні три роки перелік травматологічних операцій це і металоостесинтез шийки стегна та стегна з використанням рентгенобстеження в операційній, ендопротезування кульшових суглобів, артроскопічні операціі на колінних суглобах. Більшість операцій проводяться малоінвазивними ендоскопічними методами.

     За минулий рік завершили реконструкцію інсультного відділення згідно вимог НСЗУ. Пролікованих 179 пацієнтів з порушенням мозкового кровообігу проведено 25 тромболізисів (15%), трьом хворим проведено тромбектоміі нейрохірургами обласної лікарні. Більшість хворих уже мають розуміння що значить поступати в так званому терапевтичному вікні (коли можна проводити тромболізис). В цьому плані відмічається чітка взаємодія працівників швидкої допомоги та відділення екстренної медичної допомоги яке працює в режимі 7/24 з усіма необхідними ургентними службами: невропатолог, реаніматолог, рентгенолог, лаборант, хірург, акушер-гінеколог, педіатр. За 2023 рік у відділенні екстренної медичної допомоги отримали допомогу більше 7 тис. пацієнтів, проведено 2279 компʼютерних томографія, із них 1218 з внутривенним контрастуванням, проведено 526 амбулаторних операцій, в палаті добового перебування отримали допомогу більше 3 тис пацієнтів.

      Вдалося протягом останніх двох років організувати роботу мультидисциплінарної команди (лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, ерготерапевти, психологи, логопеди)та відкрити відділення реабілітації на 20 ліжок. У відділенні проліковано279 хворих в т.ч. 34 військових. Відділення тільки становиться потребує подальшого навчання працівників а саме відділення плануємо протягом 2024 р капітально відремонтувати та дооснастити обладнанням яке дозволить значно покращити надання реабілітаційних послуг. Виготовлена ПКД на капітальний ремонт відділення потреба 16 млн.

     Структурним підрозділом нашого закладу також є поліклінічне відділення в якому надається медична допомога за 32 спеціальностями на 2024р додали ще дві(мамографія та супровід хворих з віл інфекцією)

      Показники роботи поліклінічного відділення задовільні однак протягом чотирьох років(два  рази ковід,  військовий стан)десь загубилась організація та проведення профілактичних медичних оглядів.

    Найбільше тривожить один з найвищих  в області показник онкозахворюваності який уже став більше 400 на 100тис це тривожна ситуація.

      Нажаль рак не зважає ні на ковід ні на військовий стан а продовжує нас нищити як і наш ворог.

    Все частіше ми маємо хворих на паліативних ліжках а хотілося б займатися їх радикальним оздоровленням від цієї страшної недуги .Сьогодні чітко розробляємо програму протираковоі боротьби в громаді і просимо максимального сприяння жителів громади(не відмовлятись від запропонованих скриніннових на рак обстежень : онколгляди жінок і чоловіків, обстеження шлунково- кишкового тракту , шкіри,молочних залоз, щитовидної залози)

    Ми значно оновили свою діагностичну базу і сьогодні хочу всім подякувати за розуміння і підтримку голову обласної військової адміністрації С .Онищук і начальника ДОЗ ОДА  В.Дзьомбака які передали закладу апарати ШВЛ для реанімаційних відділень, генератори для аварійної кисневої станції та поліклініки, медикаменти.

     Щиро хочемо подякувати депутатам міської ради та голові Б.Кобилянському за виділені кошти на співфінансування мамографа та ремонту реабілітаційного відділення, за впорядкування території біля лікарні.

    Дякуємо всім благодійникам(а це більше 30 фізичних  осіб та субʼєктів господарювання ) які знайшли  можливість підтримати і наш заклад.

    Особливі слова вдячності медичним працівникам ,які з кожним роком піднімають медицину нашого закладу на вищий рівень, піднімаючи свій особистий фаховий рівень в передових клініках держави.

     Дякую за підтримку наших військових,  які лікуються в нас ,а також і за підтримку тих хто на передовій перерахувавши від початку війни для потреб військових більше 2 млн , грішми та передавши 5 одиниць транспорту.

За ті передачі які з такою теплотою в серці готуються медичними працівниками для військових земляків та їх побратимів. Так тримати і надалі!

Здоровʼя всім і миру!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень