A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Мікроклімат в дитячих навчальних закладах

Дата: 19.02.2024 16:43
Кількість переглядів: 59

Фото без опису

 

    Питання дотримання санітарно-гігієнічних показників мікроклімату в навчальних закладах є одним з ключових у збереженні та зміцненні стану здоров’я учнів та дошкільнят. Мікроклімат навчальних приміщень - комплекс фізичних факторів, що здійснюють вплив на теплообмін людини з оточуючим середовищем, обумовлюють самопочуття, працездатність, стан здоров'я і якість праці співробітників навчального закладу.

   Умови мікроклімату характеризуються температурою повітря, відносною воло-гістю приміщень та швидкістю руху повітря.

   Вікові особливості теплорегуляції у дітей характеризуються великою чутливістю до змін показників мікроклімату, потребують забезпечення комфортного повітряного та теплового режиму приміщень. Недотримання повітряно – теплового режиму в приміщеннях навчальних закладах в поєднанні з підвищеною вологістю та швидкістю повітря впливає на посилення процесів тепловіддачі, що призводить до переохолодження організму дитини і як наслідок – розвиток гострих респіраторних захворювань. В залежності від призначення приміщення і пори року, дані показники можуть змінюватися.

   Дотримуватися санітарних норм допоможе регулярне провітрювання, яке слід проводити в будь-який період року. Якщо температура навколишнього повітря нижче -10°С, то досить наскрізного 5-хвилинного провітрювання на великій перерві і1- хвилинного на малій. По мірі підвищення температури на вулиці збільшується і час провітрювання. Щоб здійснювати постійний контроль дотримання температурного режиму, необхідно всі приміщення навчального закладу забезпечити термометрами.

   Санітарно-гігієнічна лабораторія Снятинського відділу Коломийського районного відділу ДУ «Івано - Франківський ОЦКПХ МОЗ» забезпечена обладнанням для проведення інструментальних досліджень параметрів мікроклімату. Усі дослідження виконуються на приладах, які щорічно проходять повірку законодавчо регульованого засобу вимірювальної техніки.

    Протягом 2023 року лабораторією проведено 474 моніторингових замірів мікроклімату (температура повітря, відносна вологість приміщень, швидкість руху повітря) в дитячих навчальних закладах. З них 84 заміри не відповідали санітарно-гігієнічним вимогам. На всі об’єкти видано результати досліджень та висновки. По нестандартних замірах надано рекомендації.

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень