A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Оголошення!

Дата: 27.02.2024 15:42
Кількість переглядів: 60

Фото без опису

Станом на 27 лютого 2024 року Міністерство аграрної політики та продовольства України анонсувало  дев'ять напрямків підтримки, у яких можуть взяти участь аграрії Прикарпаття:

 1) гранти для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства.

"Гранти надаються для висадки та облаштування нового саду площею від одного до 25 гектарів. Гранти надаються у розмірі не більше 70 відсотків вартості проекту висадки насаджень"

2) гранти для створення або розвитку тепличного господарства

"Гранти надаються на будівництво модульної теплиці площею не більше двох половиною гектарів. Гранти надаються на будівництво 1000 модульних теплиць у розмірі не більше 70 відсотків вартості проєкту будівництва модульної теплиці".

3) гранти для переробних підприємств

"Розмір гранту, який надається одному отримувачу, не перевищує вісім мільйонів гривень. Грант отримати можуть для створення одного нового переробного підприємства, або для збільшення потужностей існуючого виробництва".

4) державна підтримка меліорації

"Бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку у вигляді бюджетної дотації: — товаровиробникам для реконструкції існуючих та/або будівництва нових меліоративних систем з використанням зрошення дощуванням або краплинного зрошення; — організаціям водокористувачів для відновлення насосних станцій".

5) державна підтримка малих виробників

"Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби".

6) часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва

"Часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання, вартість яких зазначена в актах прийняття-передання та інших документах, що підтверджують оплату".

7) пільгове кредитування агросектору

"Державна підтримка надається в межах отриманих Фондом коштів, передбачених у державному бюджеті, у вигляді: часткової компенсації Фондом процентних ставок за кредитами субʼєктів підприємництва; надання Фондом гарантій уповноваженим банкам на забезпечення виконання зобов'язань за кредитами, наданими субʼєктам підприємництва".

8) фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

"Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві це: — портфельні гарантії, які банки використовуватимуть як частину основної застави; — гарантії обсягом до 50 відсотків непогашеної суми основного боргу; — гарантії за кредитами, наданими фінансовими установами, які уклали договір про співпрацю з Фондом та відповідають критеріям прийнятності, затвердженим Радою Фонду; — гарантії терміном дії кредитного договору, але не більш ніж 10 років".

9) надання кредитів фермерським господарствам

"Фінансова підтримка фермерських господарств для провадження виробничої діяльності та диверсифікації виробництва надається у розмірі, що не перевищує один мільйон гривень, із забезпеченням виконання зобов'язання щодо повернення бюджетних коштів".

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень