A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

175 років від дня народження Володимира Шухевича

Дата: 15.03.2024 22:19
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

❇️Сьогодні виповнюється 175 років від дня народження Володимира Шухевича, який увійшов в історію як видатний український громадський діяч, етнограф, педагог і публіцист. 

 

❇️ Володимир Шухевич – один із нащадків славетної української родини Шухевичів, дід головного командира УПА генерала Шухевича. Народився 15 березня 1849 року в селі Тишківцях на Городенківщині у відомій сім’ї священника і літератора.

 

❇️Відділом освіти спільно із ЦДЮТ проведено етнофестиваль «Невичерпні скарби мого Покуття» серед здобувачів освіти Городенківської міської ради.

 

❇️Здобувачі освіти Тишківського ліцею провели для учасників фестивалю екскурсію у церкву де з 1848 року настоятелем в Тишківській церкві служив Осип Шухевич, прадід головнокомандувача УПА Романа Шухевича.

 

❇️Учасники фестивалю презентували покутський одяг притаманний своєму населеному пункту та покутські страви.

 

❇️З вітальним словом до присутніх звернулася директор Благодійної організації фонду «УКРАЇНА ІНКОГНІТА» Ольга Матвієнко. 

 

❇️«У час духовного відродження все частіше заглядаємо у книгу власної історії, звертаємося до минулого. Рідна мова, пісні, обряди, звичаї – дорогоцінний скарб українців. А ще – фольклор, який так само є важливою складовою національної ідентичності, духовним, культурним надбанням, червоною ниткою, котра єднає покоління. Зразки цього народного спадку не припиняють цікавити сучасників.

Хочу бути меценатом збірки кулінарних рецептів Покуття,проєкти котрих підготують здобувачі освіти»,-зазначила Ольга Матвієнко.

 

❇️Любов до України, прихильність до місця народження, повага до своєї мови, традицій,звичаїв і культури об'єднали всіх учасників етнофестивалю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень