Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Вихід з посту

Дата: 02.05.2024 16:32
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

За сім тижнів посту людський організм звикнув до обмеженої кількості продуктів, отже, менше виробляється ферментів, які розщеплюють важку їжу. 

 

З посту потрібно виходити поступово, якщо у святкову неділю сісти за стіл і взятися за всі святкові страви, то свята можуть завершитися серйозними проблемами пов’язаними зі здоров’ям. Перші два тижні бажано відмовитись від смаженого та жирного. Спочатку потрібно поєднувати пісну їжу і святкову, але дуже маленькими порціями. Прислухайтеся до свого організму. Якщо після вживання певних продуктів ти відчуваєш дискомфорт, то варто на цьому зупинитися і замінити їжу на більш легку.

 

Якщо накинутись на різноманітні страви відразу, то, м’яко кажучи, «шлунок буде в шоці». Тому побережіть його в перший день Великодня. За основу в харчуванні варто взяти овочі та фрукти. Не їжте багато жирного м’ясного. Надавайте перевагу рибі або курячому м’ясу. Вони легше сприймаються шлунком і не призводять до тяжкості в животі. Не варто в перший день після посту їсти салати, заправлені майонезом. Бажано замінити його на оливкову олію.

 

Зверніть увагу на кисломолочні продукти. Дієтологи радять їсти йогурт, кефір, сметану, сир – вони допоможуть швидше вийти з посту без шкоди для здоров’я. І саме ці продукти найкраще підготують організм до переходу на іншу їжу.

 

Пийте багато води. Рекомендується випивати склянку води за пів години до того, як сядете за стіл або через 1-2 години після прийому їжі. Але пам’ятайте, запивати їжу – не потрібно.

 

Забудьте на деякий час про цукерки та свіжу випічку, хоча б на перші 3-5 днів. Їсти бажано ті паски, які спечені ще в Чистий четвер. Якщо стоїть вибір: випити червоне вино чи щось міцніше – сміливо обирай вино. Але зовсім небагато. Адже алкоголь у великій кількості може отруїти ваш організм. Як варіант, можна розвести його водою.

 

І головна порада – їжте маленькими порціями.

 

Пам’ятайте, піст – це, перш за все, духовне очищення, а не особлива дієта, щоб скинути зайві кілограми.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень