Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Безпечність харчових продуктів: як обрати яйця у магазині?

Дата: 09.05.2025 08:45
Кількість переглядів: 25

Фото без опису

Яйця – це один із найпопулярніших харчових продуктів, який завжди можна знайти у холодильнику у майже кожного споживача. А от як правильно вибрати яйця в магазині, щоб бути впевненими в їхній якості та безпечності? Розповідаємо.

Оцініть стан упаковки. Пакування повинно бути цілим, без пошкоджень:

  • якщо упаковка тріснута або сильно пом’ята, це може свідчити про неправильне зберігання;
  • зверніть увагу на чистоту упаковки, забруднена тара – привід відмовитися від покупки.

Перевірте шкаралупу. Шкаралупа має бути  цілою, без тріщин, плям і дефектів.

Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть одна тріщина – вагома  причина не купувати продукт.

Зверніть увагу на маркування. У разі поштучного продажу яєць споживачеві має надаватись обов’язкова інформація про харчовий продукт, визначена статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». В тому числі мінімальний термін придатності яєць (рекомендовано не більше 28 днів від дати знесення яєць).

Умови зберігання. Яйця повинні зберігатися у холодильнику. Тепло і перепади температур скорочують термін придатності та підвищують ризики псування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень