Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Безпечність харчових продуктів: обов’язкова інформація про сире молоко

Дата: 04.06.2025 11:58
Кількість переглядів: 18

Фото без опису

Сире молоко – продукт корисний і смачний, проте  швидкопсувний і потребує особливих умов зберігання.

Багато родин надають перевагу саме сирому молоку. Тому радимо звертати увагу на його маркування, або на наявність обов’язкової інформації про продукт у продавця, якщо купуєте молоко на розлив. Перелік обов’язкової інформації про продукт визначено статтею 6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Окрім того, оператор ринку молока та молочних продуктів, який вводить в обіг сире молоко, повинен розмістити на видному місці наступну інформацію:

  • назва господарства з виробництва молока, номер державної реєстрації та/або експлуатаційного дозволу, фактична адреса, номер телефону та адреса електронної пошти;
  • напис «Сире молоко, кип’ятити перед вживанням»;
  • напис «Вжити до (дата)». Зазначена тут дата повинна бути не пізніше, ніж через 3 дні після першого доїння сирого молока, яке вводиться в обіг;
  • напис «Зберігати за температури від 0 °C до 6 °C в захищеному від світла місці».

Зазначена інформація може надаватись також з використанням QR-коду.

Будьте уважні і обережні! Купуйте молоко тільки у спеціально призначених для цього місцях, звертайте увагу на термін споживання і зберігайте його так, як зазначено в супровідній інформації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень