Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Снятинський відділ Коломийського районного відділу ДУ "Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ"

Боротьба з побутовими комахами

  Мухи – найдокучливіші та всюдисущі комахи. Існує більше 80 видів мух, але епідеміологічне значення для людини мають синантропні мухи, які мешкають поруч із людиною і це пов’язано з їхніми харчовими звичками. Найбільшої чисельності досягає кімнатна муха. Кожна самка за один раз відкладає від 80 до 120 яєць. Період розвитку від личинки до мухи займає близько місяця. Одна окрема муха і її потомство можуть впродовж 3-х місяців утворити мільйонну популяцію. Максимальна  чисельність  мух спостерігається з червня по серпень.

16:53 04.07.2023

ТУЛЯРЕМІЯ

Туляремія (кроляча лихоманка, чумоподібна або мишача хвороба, мала чума) — гостра інфекційна хвороба тварин і людини.

13:47 30.06.2023

ІНФЕКЦІЙНИЙ МОНОНУКЛЕОЗ

      Інфекційний мононуклеоз – це вірусна інфекція, для якої характерні ураження лімфатичних вузлів, печінки та селезінки, ангіна та підвищення температури. Збудником є  вірус Епштейна — Барр (ВЕБ, EBV), який є близьким “родичем” вірусу герпесу. Подібно вірусу простого герпесу, одного разу проникнувши в організм, вірус Епштейна-Барр назавжди залишається в ньому. Захворюваність відзначається круглий рік, підйоми трапляються навесні та восени.

15:50 29.06.2023

Міжнародний день боротьби зі сколіозом

          Сколіоз – хвороба 21 століття. Розвиток інформаційних технологій з одного боку спрощує наше життя, а з іншого призводить до так званих хвороб цивілізації. 30 червня у всьому світі відзначається Міжнародний день боротьби зі сколіозом.

15:48 29.06.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень