Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Молитва за загиблих Героїв

Молитва за загиблих Героїв

Сьогодні перший заступник міського голови Андрій Цюмпала та начальник відділу соціально-психологічної роботи з військовослужбовцями та їхніми сім’ями Андрій Томнюк, разом із родичами наших загиблих Героїв відвідали чоловічий Угорницький Спасо-Преображенський монастир, що в селі Угорники. Опісля молебня за Захисників і Україну відбулася поминальна панахида та освячення Стели Героїв, яка розташована на території монастиря. Вічна пам’ять та слава Героям, які полягли в боях за вільну, незалежну Україну!  

17:00 17.01.2024

Допомагаємо військовим – наближаємо нашу Перемогу!

Допомагаємо військовим – наближаємо нашу Перемогу!

Надалі забезпечуємо наших воїнів усім необхідним. Сьогодні передали нашому Захиснику генератор. Вже невдовзі він допомагатиме військовим на передовій Генератор придбано коштом одноденного заробітку працівників Городенківської міської ради. Продовжуємо допомагати військовим! Разом до Перемоги! Слава Україні! Героям Слава!  

13:36 17.01.2024

«Засідання Комісії з питань захисту прав дитини»

«Засідання Комісії з питань захисту прав дитини»

16.01.2024 року відбулось засідання Комісії з питань захисту прав дитини Городенківської міської ради, на розгляд якого винесено 11 питань. Розглянувши всі матеріали справ, заслухавши сторони по справах та учасників засідання, члени комісії, шляхом голосування, прийняли рішення по всіх питаннях. Із розглянутих справ: - 5 питань про позбавлення батьків батьківських прав стосовно неповнолітніх дітей; - 2 питання про надання статусу дитини постраждалої внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; - 2 питання про визначення місця проживання малолітніх дітей; - про встановлення порядку участі бабусі у вихованні та спілкуванні з малолітнім онуком; - про дотримання прав в прийомній сім’ї, дитячому будинку сімейного типу за 2023 рік.  

09:34 17.01.2024

Вітаємо нашого земляка із нагородою «Сталевий хрест»

Вітаємо нашого земляка із нагородою «Сталевий хрест»

Щиро вітаємо нашого земляка, майора Степана Чижевського, уродженця села Ясенів-Пільний, із нагородою від Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного «Сталевий хрест» ! Майор Степан Чижевський до повномасштабного вторгнення служив у Чернівецькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Нині ж боронить Україну на Лимано-Куп'янському напрямку. Дякуємо Вам, Степане за щоденну оборону рідної землі від окупантів. З такими мужніми воїнами ми обов'язково переможемо! Слава Україні! Героям Слава!

16:23 16.01.2024

Чемпіонат Івано-Франківської області з класичного жиму лежачи

Чемпіонат Івано-Франківської області з класичного жиму лежачи

Днями у Коломиї відбувся Чемпіонат Івано-Франківської області з класичного жиму лежачи. Городенківську громаду представляло 9 учасників у різних вагових категоріях. вагова категорія 52 кг. Євгенія Гевко 1 місце результат 72,5 кг. вагова категорія 59 кг. Василь Кропивницький 1 місце результат 145 кг. вагова категорія 59 кг. Микола Савич 3 місце результат 95 кг. вагова категорія 66 кг. Олександр Томин 2 місце результат 95 кг. вагова категорія 74 кг. Павло Мойсюк 3 місце результат 110 кг. вагова категорія 74 кг. Максим Хмель 4 місце результат 110 кг. вагова категорія 83 кг. Іван Кушнір 1 місце результат 152,5 кг вагова категорія 105 кг. Ігор Гевко 2 місце результат 170 кг вагова категорія 105 кг. Богдан Крижанівський результат 120 кг П’ятеро наших спортсменів будуть захищати Івано-Франківську область на Чемпіонаті України з класичного жиму лежачи, який відбудеться у Коломиї вже наприкінці лютого.  

16:18 16.01.2024

У Мінагрополітики обговорили виконання умов грантових програм з розвитку садів і теплиць

У Мінагрополітики обговорили виконання умов грантових програм з розвитку садів і теплиць

Відбулася нарада щодо реалізації урядової грантової програми підтримки малого та середнього бізнесу єРобота під головуванням першого заступника Міністра агрополітики Тараса Висоцького. У засіданні взяли участь представники банківського сектору, Державної податкової служби, Пенсійного фонду, підприємці. На нараді розглянули питання моніторингу кількості створених робочих місць та сплачених податків підприємцями, що отримали гранти на розвиток садів і теплиць. Також були заслухані пропозиції щодо моніторингу здійснення підприємцями виплат, пов’язаних з реалізацією грантових проєктів. Як зазначив Тарас Висоцький, моніторинг виконання умов грантової програми повинен відбуватися публічно, прозоро і чесно. Перший заступник Міністра наголосив, що одна з обов’язкових умов програми - працевлаштування потрібної кількості постійних та сезонних працівників та надання їм зарплати на рівні не менше законодавчо встановленого мінімуму. Довідково. Урядова грантова програма діє з 1 липня 2022 року і передбачає підтримку малого і середнього бізнесу. Серед її переваг – можливість для кожного бажаючого створити чи розвивати власний бізнес за напрямками «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень». У 2023 році видано 132 накази на гранти для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства (440,8 млн грн) і тепличного господарства (159,4 млн грн). Відповідно до наказів планується створення близько 15 тисяч робочих місць. Гранти надаються у розмірі не більше 70 % вартості проєкту, але не більше 10 млн гривень. Заявник має профінансувати власними або кредитними коштами не менше 30% вартості проекту. Обов’язковою умовою є працевлаштування потрібної кількості працівників. Для садів – від 5 до 10 постійних і 125-425 сезонних робітників залежно від найменування насаджень. Для теплиць – не менше 4 постійних та 10 сезонних на гектар. Фінансування агровиробників за урядовою програмою «єРобота» протягом 2024-2025 років відбувається завдяки підтримці Світового банку в рамках «Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)». Більше новин - https://1ll.ink/JFIXC  

11:45 16.01.2024

Програма USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток елеваторних потужностей

Програма USAID АГРО надасть до 270 млн грн співфінансування на розвиток елеваторних потужностей

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО підтримає українські підприємства, які надають послуги з сушіння, зберігання та доробки зернових та технічних культур. За програмою передбачено 10-15 проєктів співфінансування, з бюджетом від 18 до 36 млн грн кожен. Проєкти збільшать обсяги та час зберігання зернових та технічних культур, що дозволить агровиробникам отримувати необхідні послуги вчасно та в потрібному обсязі. А потужності з сушіння та доробки зерна збережуть якість продукції. Загалом, це сприятиме стійкості бізнесу та покращуватиме продовольчу безпеку в Україні. Програма USAID АГРО заохочує заявки від українських компаній та підприємств, які надають послуги з доробки та зберігання сільськогосподарської продукції, мають елеваторні потужності, розробили або почали розробляти проектну документацію. Очікувані результати в межах одного проєкту: не менше ніж 70 мікро, малих та середніх агровиробників (ММСП) отримають послуги з доробки, сушіння та/або зберігання зерна, не менш ніж на 20 тисяч тон в рік збільшиться надання послуг ММСП зі зберігання зерна та/або не менш ніж на 50 тисяч тон в рік послуг по сушінню зерна; не менше 50% від загальної кількості наданих послуг з доробки, сушіння та/або зберігання зерна отримають агровиробники, які мають в обробітку (орендують) землі площею менше 500 га. Додатковими перевагами будуть: збільшення елеваторних потужностей переробних підприємств, спрямування проекту на впровадження енергоефективних технологій. якщо заявники підпадають під визначення малих і середніх підприємств (за критеріями – від 10 до 300 працівників, від $100 тис. до $15 млн річний оборот та річна сума активів) Етапи та дедлайни: до 19 січня 2024 року – зареєструватися для участі у передзаявочному онлайн-семінарі (електронна адреса: agro.subawards@chemonics.com); 23 січня 2024 року з 11:00 до 13:00 Програма USAID АГРО проведе передзаявочний онлайн-семінар; не пізніше 18:00 30 січня 2024 року – подання запитань щодо участі у цьому конкурсі на ел. cкриньку ilazarenko@chemonics.com; не пізніше 18:00 14 лютого 2024 року – кінцевий термін подання заявок для розгляду в першому раунді (технічна пропозиція, бюджет і супровідні документи) на ел. скриньку agro.subawards@chemonics.com. Заявки будуть розглядатися в міру надходження. Програма USAID АГРО продовжить приймати заявки до 18:00, 03 липня 2024 року або до моменту вичерпання коштів. Повний опис технічного завдання та як подати заявку дивіться за посиланням: https://bit.ly/3TZvCso.  

11:26 16.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень