A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

ВІТАННЯ

209 річниця від дня народження Тараса Шевченка

209 років тому на світ з’явилася людина, яка стала уособленням спротиву українського народу. В радянські часи влада всіляко очорняла поета, щоби викликати відразу в людей. Він доводив вірність українському народу своїми справами, творами та боротьбою. «Борітеся — поборете»! Слова нашого пророка Тараса Шевченка, не втратили актуальності і сьогодні. Тарас Григорович навіки вписав своє ім’я в історію. Його поезія сьогодні актуальна, як ніколи, вона надихає українців у боротьбі з російською навалою, адже Україна знову змушена виборювати та захищати незалежність! З днем народження, батьку Тарасе!

09:46 09.03.2023

Міжнародний день рідної мови

Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. За українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни. Росія століттями, знищує українські книги, культурні надбання, полює на патріотів. Як і раніше, очевидна істина: мова має значення. Нині мова – це зброя кожного з нас. Як зброю, її потрібно доглядати, чистити та вдосконалювати. І використовувати у святій боротьбі за право України бути міцною, незалежною, суверенною державою із сильною українською нацією! Без мови немає країни — Мову, як матір, любіть! З Днем рідної мови!

09:00 21.02.2023

20 лютого – День пам'яті Героїв Небесної Сотні

   20 лютого – День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Саме сьогодні в центрі столиці, на Майдані Незалежності, загинуло найбільше активістів Революції Гідності.    Для нас, особливо під час війни, важливо не забувати з чого все починалося. Це була фактично перша битва російсько-української війни, битва за наші цінності, за європейське майбутнє та свободу.    Схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу та право бути господарем на рідній землі. Вічна пам’ять і слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України! Сьогодні ми не повинні зрадити тих, хто зробив мужній крок до самопожертви та безсмертя!    Ми відповідальні перед ними, перед собою та перед майбутніми поколіннями українців за долю і майбутнє нашої країни! Слава Україні! Героям слава!  

11:04 20.02.2023

З Днем єднання!

   Цьогоріч українці вдруге на офіційному рівні відзначають День єднання, який став відповіддю України на російську агресію. Єдність – наша потужна зброя, в єдності – наша сила і міць. Розпочинаючи повномасштабну війну, ворог прорахувався, намагаючись посіяти паніку серед українців та роз’єднати нас. У період надскладних випробувань, які випали на долю України, ми, незламний народ вільної країни, стали згуртованими як ніколи і даємо гідну відсіч цинічному агресору, який із загарбницькою метою прийшов на українську землю. Нову сторінку нашого єднання нація нескорених пише просто зараз. Об’єднані сильною вірою, великою любов’ю до рідної країни, потужним прагненням подолати зло, яке загрожує не тільки Україні, а й усьому світові, ми вперто прокладаємо шлях до омріяної Перемоги. Бо ми – разом, бо ми – єдині і незборимі. З Днем єднання! Слава Україні! Героям Слава!  

08:00 16.02.2023

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

     14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС    Минуло 36 років, як сталась страшна трагедія, яка увійшла в історію людства, як «Чорнобильська катастрофа».    Цей день пам'яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції.     Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, віддавши своє життя задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.     Низький уклін та глибока вдячність всім учасникам ліквідації. Тим, хто ціною власного здоров’я і життя зупинив стихію некерованої ядерної реакції.  

11:31 14.12.2022

Вітання міського голови Богдана Кобилянського з Днем Збройних Сил України!

   Щиро вітаю наших військовослужбовців із Днем Збройних Сил України!    Ви обрали шлях воїнів. У жорстоких боях ви відважно б'єтеся за Україну, Незалежність і волю. Ви – абсолютні Герої. Ви зупиняєте ворожу навалу і з перших днів повномасштабного наступу поховали міф про непереможність російської армії. З тих пір і до нині весь світ захоплено і з надією дивиться на вас.    Цьогоріч День Збройних Сил України ми зустрічаємо в умовах воєнного стану, а тисячі офіцерів і солдатів, серед яких багато наших земляків, ризикуючи своїм життям, стоять на варті миру, захищають нашу Батьківщину, національну безпеку і наші життя. Саме у цей складний час ми, як ніколи, чітко усвідомлюємо, що сильна держава починається із сильної армії, яка є нашою справжньою національною гордістю.    За вашими плечима мільйони українців, які відчувають повагу, віру й любов до кожного українського воїна.    У цей день ми всі схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у війні з російським агресором. Вічна слава Героям, які віддали своє життя за Перемогу України. Це буде перемога кожного і кожної, хто не залишить і сліду на українській землі від армії окупанта. Це буде перемога всього нашого народу. Це буде перемога Збройних Сил України.    Вітаю зі святом і дякую за все! Бажаю міцного здоров'я, незламного духу у відстоюванні Незалежності і територіальної цілісності України. Ви - наша гордість! Дякуємо, що захищаєте! Слава ЗСУ! Слава Україні!  

09:24 06.12.2022

Вітання міського голови Богдана Кобилянського з Днем волонтера!

   Сьогодні – міжнародне свято, і українці показують світові силу волонтерства, силу допомоги. Для українських волонтерів немає неможливих завдань: знайти необхідні одяг та їжу переселенцям, сплести маскувальні сітки, зібрати продукти, донатити на тепловізори й автомобілі, забезпечити дронами наших бійців чи навіть назбирати на космічний супутник. Волонтерство нині – другий фронт. Хтось вибрав волонтерство як головне заняття, інші – долучаються до різноманітних ініціатив, зборів, не полишаючи своєї основної роботи.    У цей день дякую і нашим закордонним друзям із Польщі та Німеччини за необхідну допомогу для наших військових та внутрішньо переміщених осіб.    Висловлюю щиру вдячність нашим волонтерам, всім хто віддає себе шляхетній самовідданій і безкорисливій справі у допомозі нашим військовим та людям, які потерпіли в зоні бойових дій. Усім волонтерам громади бажаю витримки, сили духу, хай ваші серця будуть зігріті любов’ю і вдячністю. Ваша праця – надзвичайно важлива і цінна. Це наша спільна боротьба проти ворога, і разом ми його здолаємо.     Слава Україні! Героям Слава!  

09:30 05.12.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень