A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Вітаємо нашого земляка!

Вітаємо нашого земляка!

Вітаємо нашого земляка Богдана Ласяка, мешканця села Виноград, якого нагороджено відзнакою Президента України " За Оборону України". Дякуємо нашому захиснику, який щодня мужньо боронить нас, ризикуючи життям. Слава Україні! Героям Слава!

15:36 14.11.2023

Відповідальне використання антибіотиків

Відповідальне використання антибіотиків

Основне завдання антибіотиків — придушити зростання хвороботворних бактерій, а не вірусів, і відповідно, допомогти організму позбавитися інфекційного захворювання. З моменту відкриття антибіотиків ці лікарські препарати стали наріжним каменем сучасної медицини. Постійне нераціональне і неправильне використання антибіотиків сприяє виникненню стійкості до цих препаратів. Як наслідок - більш тривалі госпіталізації, ускладнення в лікуванні найпоширеніших інфекційних захворювань, зростання медичних витрат і смертності . Наприклад пневмонію, туберкульоз, гонорею і сальмонельоз ‒ стає важче лікувати через зниження ефективності антибіотиків. Для запобігання поширенню стійкості необхідно відповідально ставитися до вживання антибіотиків: Антибіотики діють лише на бактерії. Ніколи не використовуйте їх при вірусних інфекціях, бо антибіотики безпорадні в боротьбі з ними. Приймайте антибіотики тільки за призначенням лікаря. Не займайтесь самолікуванням! Завжди дотримуватися рекомендацій лікаря при використанні антибіотиків. Ніколи не вимагати антибіотиків, якщо, за словами лікаря, в них немає необхідності. Ніколи не давайте свої антибіотики іншим людям і не використовуйте залишки антибіотиків. Вакцинуйтеся, стежте за гігієною рук, тримайтесь якомога далі від хворих людей. Пам’ятайте: коли справа стосується здоров’я, не слухайте людей без медичної експертизи. Якщо ви хворієте, зверніться по медичну допомогу, бо призначати антибіотики — справа лікаря. Ваш  

16:32 13.11.2023

Епіданаліз захворюваності на гострі кишкові інфекції та вірусний гепатит А  на території Городенківської та Чернелицької ТГ Коломийського району за 10 місяців 2023року

Епіданаліз захворюваності на гострі кишкові інфекції та вірусний гепатит А на території Городенківської та Чернелицької ТГ Коломийського району за 10 місяців 2023року

Інформууємо Вас, що за 10 місяців 2023року на території Городенківської та Чернелицької ОТГ Коломийського району зареєстровано 32 випадки захворювання на гострі кишкові інфекції, показник захворюваності на 100 000 населення становить,- 62,38(при обласному показнику-118,5). По віку всі випадки зареєстровано у дорослих людей, тому відповідно на 100 000 дорослого населення інтенсивний показник становить 75,78. Із 32 випадків гострих кишкових інфекцій 9 випадків або 28,13%складають гострі кишкові інфекції встановленої етіології(надалі- ГКІ в.ет.) і відповідно  23 випадки або 71,87% припадає на гострі кишкові інфекції не встановленої етіології(надалі ГКІ н.ет.).

10:36 13.11.2023

З Днем Незалежності, Польще! Z Dniem Niepodległości, Polsko

З Днем Незалежності, Польще! Z Dniem Niepodległości, Polsko

З Днем Незалежності, Польще! Z Dniem Niepodległości, Polsko! GRATULUJEMY! Дорогий польський народе, наші польські друзі та побратими – Powiat Brzeski , Starostwo Powiatowe w Sławnie , Fundacja "Potrafisz Polsko" , Pawel Kukiz , Jacek Monkiewicz , Arkadiusz Klimowicz , Wojciech Wiśniowski, Monika Jurek - radna Powiatu Brzeskiego ! Україну та Польщу впродовж багатьох років пов‘язують тісні та дружні партнерські відносини. З нагоди свята, від імені усієї Городенківської громади бажаємо польському народові мирного неба, процвітання, добра та нових звершень на благо Незалежної Республіки Польщі! Вклоняюся Вам низько за допомогу для України та Українців. Ви - справжні друзі. Dziękuję!

11:43 11.11.2023

Продовжуємо допомагати нашим військовим

Продовжуємо допомагати нашим військовим

Нещодавно «Безстрашні волонтери» з Чернятина на чолі з керівником Віталієм Срайчуком побували у наших Захисників, які боронять Україну на південних рубежах. Нашому Захиснику Віталію Ковблюку з Топорівців, який зараз перебуває на передовій, волонтери доставили квадрокоптер DJI Mavic 3Т, що стане «очима» наших військових та допомагатиме наближати Перемогу. Придбали вартісний квадрокоптер коштом одноденного заробітку працівників КЗ «Городенківська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». «Велика подяка всім медичним працівникам Городенківської громади, які небайдужі та допомагають нам наближати нашу Перемоги. Слава Україні», – написав на своїй сторінці у Фейсбуці наш мужній Захисник. Продовжуємо допомагати військовим! Разом до Перемоги! Слава Україні! Героям Слава!  

15:35 10.11.2023

Засідання сесії міської ради

Засідання сесії міської ради

Відбулася тридцята сесія Городенківської міської ради восьмого демократичного скликання. Розпочалося засідання виконанням державного Гімну та хвилиною мовчання за полеглими за волю і незалежність України Героями. Депутати розглянули 47 питанні порядку денного, ось деякі з них: Про вступ до Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об'єднаних територіальних громад». Про затвердження Програми забезпечення перебування внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у пунктах довготривалого розміщення та місцях тимчасового перебування Городенківської міської ради на 2024-2025 рр. Про Програму підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції гідності, осіб, які перебували у складі добровольчих формувань, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися та брали безпосередню участь у бойових діях, здійсненні заходів із національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф проти України, починаючи з 20 лютого 2014 року, на 2024-2025 рр. Про Програму цивільного захисту населення і території Городенківської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру на 2024 рік. Про Програму енергоефективності та енергетичної безпеки Городенківської територіальної громади на 2024-2026 рр. Про програму вшанування пам’яті загиблих захисників України, вихідців із Городенківщини. Про затвердження розпоряджень міського голови. Про утворення опорного закладу освіти та внесення змін і затвердження Статуту Чернятинського ліцею Городенківської міської ради в новій редакції. Про затвердження Положення про філії Чернятинського ліцею Городенківської міської ради. Про припинення діяльності Сороківської, Слобідської та Вікнянської гімназій в результаті реорганізації шляхом приєднання до Чернятинського ліцею. Про внесення змін та доповнень до Програми підтримки Збройних Сил України на 2023 рік. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачі їх безплатно у власність. Про надання дозволу Відділу освіти Городенківської міської ради на розроблення технічних документацій із землеустрою, інвентаризації земельних ділянок комунальної власності Городенківської міської ради на яких розміщені нежитлові будівлі. Про надання ВКФ «Оріана» в оренду земельні ділянки для обслуговування нежитлових приміщень по вул. Винниченка в м. Городенка. Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земельних ділянок. Про затвердження актів комісії Городенківської міської ради по встановленню меж земельних ділянок. Про проведення земельних торгів на земельні ділянки для ведення сільськогосподарського виробництва в населених пунктах Городенківської громади. Про припинення договору оренди землі шляхом його розірвання з ПрАТ «МІЖРАЙАГРОПОСТПАЧ» по вул. Володимира Винниченка.  

15:09 10.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень