A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Засідання адміністративної комісії

Засідання адміністративної комісії

Сьогодні відбулося засідання адміністративної комісії Городенківської міської ради, на розгляд запропоновано три адмінсправи про порушення. У першому випадку городенківській продавчині, за продаж тютюнових виробів неповнолітньому, призначили штраф у розмірі 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Друге питання порядку денного стосувалося мешканця Чернятина, який вивіз на проїжджу частину бруд за колесами, члени комісії відправили на доопрацювання. Наостанок члени комісії вислухали мешканку Росохача, яка скидала відходи поблизу річки. Жінка розкаялася у вчиненому і цього разу обійшлася попередженням.  

15:51 14.03.2023

Як не стати жертвою фейкової інформації

Як не стати жертвою фейкової інформації

Декілька порад, які допоможуть вберегтися від фейків і маніпуляцій: 1. Звертайте увагу на заголовки. Якщо у заголовку використовуються декілька знаків оклику поспіль, застосовуються кольорові позначення або штампи типу: «100% інфа», «терміновий репост» тощо, то це все ознаки фейкових новин. 2. Оцінюйте емоційність подачі новини. Надмірно чуттєва забарвленість контенту може вказувати на фейк, адже завдання таких новин – «вимкнути» раціональне сприйняття читача. 3. Придивіться до URL-адреси й обов’язково перевіряйте назву ЗМІ. Для розкрутки чуток або фейків часто створюють копії відомих сторінок або сайтів. 4. Візьміть за правило стримано-критично ставитись до опублікованої інформації. Мета фейкових новин – змусити вас вірити без сумнівів. 5. З’ясовуйте першоджерело інформації. Переглядайте, які ще медіа в Україні чи світі оприлюднили це повідомлення. Відсутність посилань або джерел є очевидним сигналом того, що новина – фейк. 6. Перевіряйте повідомлення та заклики, які поширюються від імені влади на офіційних сторінках державних інституцій. 7. Обмежте кількість каналів, з яких споживаєте інформацію. Звертайтеся до перевірених медіа, які несуть відповідальність за оприлюднену інформацію.  

13:46 13.03.2023

У ГОРОДЕНЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА – ГЕНІЯ І ПРОРОКА УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

У ГОРОДЕНЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА – ГЕНІЯ І ПРОРОКА УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Ось уже двісті дев'ять років вшановує Україна думи Великого Кобзаря та Пророка – Тараса Шевченка — сучасника кожної епохи. Його мудре і пророче слово живе у серці кожного українця і залишається актуальним і до сьогодні. Він знав: Україна буде вільною! Саме за волю та незалежність зараз триває важка кровопролитна війна із одвічним ворогом – московитами. І Україна обов'язково здобуде перемогу! Сьогодні, 10 березня, у Палаці Культури відбулася урочиста академія, присвячена 209 річниці з дня народження геніального пророка, поета та художника Тараса Григоровича Шевченка. Отці-декани Ігор Левицький та Богдан Мороз молитвою пом'янули Тараса Шевченка та всіх полеглих за волю та незалежність України. З вітальним словом виступив перший заступник міського голови Андрій Цюмпала, а військові поклали квіти пам'яті та шани до підніжжя пам'ятника Тарасові Шевченку. Борітеся — поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!..  

16:56 10.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень