A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Загинув, захищаючи Україну

Загинув, захищаючи Україну

14 березня 2023 року в ході виконання бойового завдання, вірний військовій присязі, захищаючи волю і незалежність України у війні з російськими окупантами, в населеному пункті Бахмут Донецької області, загинув солдат Грищук Іван Іванович, 14.09.1978 року народження, уродженець села Топорівці. Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ. В ці скорботні дні Городенківська громада співчуває родині Героя. Сумуємо разом із Вами, підтримуємо в годину скорботи. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають! Схиляємо голову в глибокій скорботі. На жаль, словами важко загоїти у серці болючу рану втрати. Вічна і світла пам'ять Герою! Герої не вмирають!  

15:57 17.03.2023

Відкриття меморіальної дошки полеглому Герою Любомиру Хамцю

Відкриття меморіальної дошки полеглому Герою Любомиру Хамцю

Кожен Герой у нашій пам’яті залишиться навіки… Сьогодні в Івано-Франківську відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки нашому краянину, полеглому захисникові Любомиру Хамцю, який загинув боронячи нашу землю від окупантів на Донеччині. Меморіальний знак розташований на фасаді обласної прокуратури. Вічна пам’ять та шана нашому Герою. Герої не вмирають!  

15:19 17.03.2023

Земельні паї: право власності слід оформити до 2025 року

Земельні паї: право власності слід оформити до 2025 року

   До 1 січня 2025 року всі власники земельних паїв повинні оформити на них право власності, інакше землю передадуть у комунальну власність територіальної громади.     Відповідно до статті 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», до 1 січня 2025 року всі власники незатребуваної земельної ділянки (паю) або їхні прямі спадкоємці повинні оформити право власності на земельну ділянку.     Якщо цю вимогу не буде виконано, вважатиметься, що такі власники ділянок автоматично відмовилися від землі.     Після 1 січня 2025 року незатребувані ділянки будуть визнані безхазяйними. Їх передадуть у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані.     1 січня 2019 року набрав чинності Закон «Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо вирішення питання колективної власності на землю, вдосконалення правил землекористування в масивах земель сільськогосподарського призначення, унеможливлення рейдерства і стимулювання зрошення в Україні». Цим Законом передбачено наступне: запровадити права орендарів на обмін земельними ділянками без згоди орендодавця (за умови їхньої приблизної рівнозначності й дотримання встановлених умов); становлення першочергового права на оренду земельних ділянок одного масиву (отже великі сільськогосподарські підприємства зможуть відразу отримувати значні площі землі в одній місцевості, а не набирати земельні ділянки для оренди вроздріб); закріпити поняття «незатребувані земельна частка (пай)», в який зараховуються всі земельні частки (паї), власникам на які було видано свідоцтва (сертифікати), але не були виділені в натурі (на місцевості), відповідно до нового законодавства.     Разом із цими нововведеннями почали діяти й нові правила. Тепер потенційні власники паїв, які відкладають оформлення документів на землю, можуть бути позбавлені права на неї. Встановлено законом термін у 5 років, протягом якого можна оформити юридичне право на свою частину паю.     Проте, якщо власник невитребуваної земельної ділянки або його спадкоємець пропустить строк оформлення земельної ділянки з поважної причини, він може подати позов до суду про визначення додаткового строку для оформлення.     Висновки: Тим, у кого наявні сертифікати на земельну частку (пай) ще не замінені на витяг з реєстру речових прав на право власності на земельну ділянку, потрібно терміново вирішити питання щодо отримання у власність земельної ділянки.  

14:42 17.03.2023

Звіт про роботу КП «ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ НЕКОМЕРЦІЙНИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» за минулий рік

Звіт про роботу КП «ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ НЕКОМЕРЦІЙНИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» за минулий рік

Сьогодні у актовій залі КП «ГОРОДЕНКІВСЬКИЙ НЕКОМЕРЦІЙНИЙ ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ» відбувся звіт про роботу закладу за 2022 рік. Головний лікар комунального підприємства Василь Федорів та його заступник Уляна Смілянець виступили перед медиками громади та розповіли про основні здобутки у роботі закладу торік, а також окреслили перспективи розвитку та завдання на 2023 рік. Разом із медиками звіт заслухав і міський голова Богдан Кобилянський. Наприкінці Богдан Миколайович розповів про плани та покращення, які чекають на підприємство цьогоріч і подякував за підтримку та допомогу ЗСУ, а саме у формуванні аптечок та перечислення одноденних заробітків працівників підприємства. Варто зазначити, що за основними показниками діяльності заклад працював успішно й повністю готовий і надалі оздоровлювати мешканців Городенківської громади.  

16:36 15.03.2023

Засідання виконавчого комітету  міської ради

Засідання виконавчого комітету міської ради

Сьогодні відбулося засідання виконавчого комітету Городенківської міської ради. Під час засідання було розглянуто 37 питань порядку денного. Члени виконкому ухвалили рішення, що стосувалися захисту прав дітей: Про державну реєстрацію народження покинутої дитини, про надання її статусу та влаштування в Івано-Франківський спеціалізований будинок дитини. Про затвердження висновків органу опіки та піклування, щодо доцільності призначення опікунів, визначення місця проживання малолітніх та про доцільність позбавлення батьківських прав. Окремо було обговорили та підтримали рішення, щодо надання щомісячної виплати одному з батьків неповнолітніх дітей до досягнення ними 18-річчного віку загиблих (померлих) учасників бойових дій. Також проголосували про встановлення компенсації за харчування дітям-сиротам, дітям позбавленим батьківського піклування, дітям батьки яких є учасниками бойових дій, мобілізовані до лав ЗСУ та дітям із особливими освітніми потребами, які навчаються в закладах освіти міської ради. Затверджено зміни до Порядку використання коштів міського бюджету для надання підтримки сімей загиблих, постраждалих учасників Революції Гідності, учасників бойових дій та інших громадян, які залучалися і брали безпосередню участь у бойових діях, а саме виділення військовим на проходження реабілітації до 30 тис. грн. (важкопораненим під час бойових дій) для довготривалого лікування. Проголосували про затвердження структури ліжкового фонду в КНП «Городенківська БЛІЛ», розглянули заяви мешканців громади щодо упорядкування адрес об’єктів нерухомого майна, а також надання дозволу на встановлення меморіальної дошки полеглим захисникам у Топорівському та Вербівцівському старостинських округах. З усіх питань порядку денного прийнято рішення, які відповідно до регламенту будуть оприлюднені на офіційному веб-сайті громади.

16:05 15.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень