A A A K K K
для людей із порушенням зору
Городенківська міська громада
Івано-Франківська область, Коломийський район

Новини

Дата: від до Скинути

Як зберегти заряд смартфона в разі відсутності електроенергії

Як зберегти заряд смартфона в разі відсутності електроенергії

Загальні рекомендації Заряджайте телефон за кожної можливості. Тримайте зарядженими павербанки. Увімкніть режим енергозбереження. Ярлик із цією функцією розташований на панелі швидких налаштувань, а також у налаштуваннях («Батарея», «Живлення» тощо). Якомога рідше вмикайте екран і встановіть енергоефективні налаштування екрану: - увімкніть стандартну плавність дисплею замість високої, якщо в смартфоні є відповідне налаштування; - встановіть енергоефективні «шпалери»: чорний фон для OLED/AMOLED-дисплея, світлий – для IPS; - вимкніть автообертання екрана. Видаліть не критичні для вас додатки, які активно використовують батарею, або додаткові акаунти в цих застосунках. Дізнатися рівень енергоспоживання додатків можна, перейшовши в «Налаштування» – «Батарея» – «Використання батареї». Вимкніть автозавантаження, автооновлення й синхронізацію застосунків, особливо якщо у вас підключено кілька акаунтів (у режимі енергозбереження ця функція має працювати автоматично): ANDROID. «Налаштування» – «Акаунти та синхронізація» IOS. «Налаштування» – App Store – «Оновлення програм». Обмежте кількість застосунків у «несплячому» режимі, залиште тільки ті, від яких залежить ваше життя: месенджер, дзвінки, застосунок «Повітряна тривога» ANDROID. Ліва сенсорна клавіша – змахніть непотрібні додатки. IOS. Проведіть пальцем угору від нижнього краю екрана, доки не з’явиться Перемикач програм, або двічі натиснувши на кнопку «Початок» – змахніть угору екран попереднього перегляду програми, щоб закрити її. Вимкніть розпізнавання голосових команд ANDROID. Google Now – «Налаштування» – «Голосовий пошук» – Розпізнання «О’кей, Google», IOS. «Налаштування» – Siri та пошук або Siri й диктування. Вимкніть вібрацію. Вимкніть зайві комунікації: GPS, Bluetooth. Відмовтеся від перегляду відео й ігор на смартфоні. Якщо ситуація з живленням критична Увімкніть режим «екстрена економія енергії». Переведіть смартфон у режим польоту, якщо є альтернативний зв?язок. Домовтесь із близькими про час виходу на зв’язок, домовляйтеся заздалегідь про час і місце зустрічей, якщо не вийде відновити зв’язок. Порадьте людям поруч зробити те саме. Випишіть на папір всі важливі номери телефонів в разі, якщо батарея сяде.  

15:57 24.10.2022

Що потрібно мати вдома та як діяти у разі відключення світла?

Що потрібно мати вдома та як діяти у разі відключення світла?

Ворог б’є по інфраструктурі на Заході України. Що потрібно мати вдома та як діяти у разі відключення світла? Ворог завдав серію ракетних ударів по містам у західній частині України. Місцева влада поки не розкриває масштаб руйнувань, але попереджає про ймовірні відключення світла та води на час ремонтних робіт. Центр стратегічних комунікацій ще раз нагадує, як діяти у подібних ситуаціях. Що робити у разі відключення світла - Вимкніть з розеток електроприлади, щоб уникнути їх пошкодження через перепади напруги. - Не використовуйте газові плити для обігріву. Є небезпека отруїтись чадним газом. - Якщо в домі є ліфт, переконайтеся, що у ньому ніхто не застряг. - Навідайтеся до сусідів похилого віку і дізнайтесь, чи необхідна їм допомога. - Стежте за офіційними повідомленнями влади або ДСНС. Якщо мобільна мережа не працює, знайдіть радіо на батарейках. - Якщо ви використовуєте генератор – встановіть його поза межами приміщення і подалі від вікон. Заздалегідь майте вдома: - радіоприймач та ліхтарики на батарейках - запас сірників, свічок і сухого спирту - заряджений павербанк - тижневий запас питної води та консервів або сублімованої їжі - аптечку, включаючи особисті ліки мінімум на тиждень. Інші поради від Центру, які можуть вам знадобитися: • Як заощадити споживання електроенергії? (https://t.me/spravdi/19390) • Що приготувати, коли немає електрики? (https://t.me/spravdi/19176) • Як одягатися на вулицю, якщо вуличне освітлення вимкнене? (https://t.me/spravdi/19290)  

10:53 24.10.2022

Ремонт  дороги

Ремонт дороги

Завершено поточний ремонт лісової дороги в напрямку сіл Уніж та Монастирок, протяжністю близько 10 км. Дороги у вказаних напрямках прогрейдерували та підсипали проблемні ділянки щебенем. Ремонтні роботи виконали працівники ТзОВ "Шляховик" (керівник Василь Симчич), за кошти Городенківської міської ради

15:13 21.10.2022

Спортивні змагання з боксу

Спортивні змагання з боксу

19 жовтня у Тлумачі в місцевому спортивному залі ДЮСШ відбулися змагання з боксу, присвячені Дню захисників та захисниць України, 80-ій річниці створення УПА, Дню українського козацтва і церковному святу Покрови Пресвятої Богородиці. В змаганнях з боксу брали участь команди: Тлумацької ДЮСШ, Івано-Франківської ОДЮСШ та вихованці клубу «Бойові рукавички» КЗ "Городенківська ДЮСШ" Городенківської міської ради" на чолі з тренером Віктор Безпальченко. Юні спортсмени привезли додому медалі за другі й треті місця, а боксер Ігор Ларіонов здобув золото у своїй ваговій категорії. Допоміг із поїздкою на змагання ПП «Савчук» із Топорівців.

14:49 21.10.2022

Планові вимкнення ПАТ "Прикарпаттяобленерго"

Планові вимкнення ПАТ "Прикарпаттяобленерго"

У зв’язку з плановими роботами 26.10.2022 з 08:00 по 17:00 буде відсутнє електропостачання в таких населених пунктах: - Раковець (вул.Левицького, вул.Т.Шевченка, Коломийський район, 30, вул.О.Барчинської, вул.Придністровська)

10:40 21.10.2022

Городенківська громада віддала шану Герою!

Городенківська громада віддала шану Герою!

Сьогодні мешканці міста та громади на колінах зустріли нашого Захисника, Дяківа Дмитра Ярославовича, мешканця села Ясенів-Пільний, який загинув у бою, захищаючи Україну від російського агресора. Біля каплиці Покрови Пресвятої Богородиці "Всіх Воїнів" м.Городенка священнослужителі громади відправили поминальну панахиду за загиблим воїном. У скорботі та молитві низько схиляємо голови, вшановуючи пам'ять вірного сина України. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме до царства небесного. Вічна пам‘ять Захиснику України. Чин похорону та церемонія прощання з Героєм відбудеться 22 жовтня о 11:00 год. у родинному будинку в Ясеневі-Пільному. Герої не вмирають! Слава Україні! Героям Слава!

10:36 21.10.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень